Nu börjar andra halvlek för Höllviken

På söndag börjar andra halvlek av årets södertvåa. Höllviken underpresterade under första halvan och nu krävs det bra resultat om man ska hänga på till nya söderettan. Ny tränare i Gif är Bosse Mårtensson.
Sport • Publicerad 27 juli 2005

I tisdags kväll var en fin kväll på Höllvikens hemmaplan. Solen sken över spelare som slet ont. Det var den sista hårdkörningen inför höstsäsongen som börjar borta mot Lunds BK.

Bosse Mårtensson har tränat laget sedan artonde juli. Han berömde spelarna för deras inställning och sa sedan till dem att det blir lättare träningar senare i veckan.

Efter träningen harklar han sig och säger till TA:

" Det enda som inte är bra är rösten. Jag har vart ifrån ett tag och den blir lite rosslig.

Senast tränade han Croatia. Innan dess bland annat Mabi och IFK Malmö. Tränarbanan började i Ymor för femton år sedan.

– Att vara tränare är en härlig utmaning. Som ledare för en grupp människor finns det alltid nya saker att lära sig.

Än så länge är tränarjobbet i Höllviken en tillfällig syssla. När Bosse Mårtensson ersatte Caspar Pauckstadt var det bara över hösten.

– Sen får vi se. Målsättningen inför hösten är klar. Höllviken vill gå upp i nya söderettan nästa år. För det krävs en fjärdeplats och det är dit man siktar. Men en femteplats funkar också enligt Mårtensson, då får man chansen att kvala dit.

– Spelarmaterialet är bra. Jag ska få det att fungera, det är tränarens uppgift.

Han kommer inte ändra så mycket från Pauckstadts taktik. Höllviken spelar fortfarande 4-4-2 och sista tiden har fokus legat på försvarsspelet.

Det är fyra poäng upp till Värnamo på femte plats och sju poäng upp till Ängelholm på fjärde. Mårtensson är medveten om att det är starka lag som ligger ovanför Höllviken i tabellen. Det blir inte lätt att ta in försprånget. Men med trepoängssystemet kan det gå fort.

– De inledande matcherna blir oerhört viktiga. Får vi en bra start så kan det bli riktigt roligt i höst.

Vilken tränartyp är du?

– Jag lämnar ut mycket ansvar till mina spelare, både på och utanför planen. Det handlar om att göra spelarna delaktiga. Jag är ingen auktoritär ledare som står och pekar.

Vilken är en bra fotbollspelares viktigaste egenskap?

" Att man har bra karaktär och kan ta med- och motgång. Att man kämpar hårt och visar upp en positiv sida i motgång.

Vad är viktigt i livet?

– Att man mår bra. Personligen är det min familj som är viktigast " det är inget annat som gäller. Fotboll är viktigt när man är inne i det, men trots allt så är det en lek.

TA:s fotograf bryter in och undrar vem Bosse tycker är världens bästa fotbollspelare genom tiderna. Svaret kommer snabbt.

– I mina ögon är Maradona i en klass för sig.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.