Annons

Norska ligaledarna Stavanger möter Stavsten

Trelleborgs handbollsstolthet Stavsten får storfrämmande. I nästa vecka kommer nämligen norska ligalaget Stavanger till Trelleborg för matcher mot svenskt och danskt motstånd.
Sport • Publicerad 14 januari 2003

En match mot Stavsten är inplanerad, nästa lördag. Något för Stavsten att bita i inför handbollsallsvenskan, som Stavsten når om laget tar poäng i hemmamatchen mot Alstermo på söndag. - Stavanger är ett riktigt topplag, säger Stavstens ordförande Eje Wilör. Det enda som talar för att vi ska ha en chans mot dem är väl att de kanske är lite slitna efter att ha mött de andra lagen. Stavanger leder den norska ligan och satsar stenhårt för att komma ut i Europa och Champions League. I dagarna har klubben dessutom gjort klart med ett färgsprakande nyförvärv med skånsk anknytning. Lugis Mommi Flemister, som just skrivit på för ett franskt lag, har blivit hyrd av Stavanger säsongen ut. Flemister lär följa sitt nya lag till Trelleborg. Stavanger kommer med bästa laget till Trelleborg för att slipa formen med en rad träningsmatcher i samband med VM-uppehållet. - De kommer hit på tisdag och ska bo på min anläggning i Maglarp till och med söndag, säger Eje Wilör. Norrmännen får ett späckat schema under sitt Skånebesök. På onsdag kväll blir det match mot IFK Ystad, men redan på torsdagkvällen blir det topphandboll i Trelleborg när Stavanger tar sig an danska mästarna FC Köpenhamn i Söderslättshallen. - En riktig kanonmatch, säger Eje Wilör. FC Köpenhamn satsar nog hårdast i Danmark just nu och har bland annat köpt hem en del danska proffs. På fredagen möter Stavanger H43 i Lund, innan laget återvänder till Maglarp/Trelleborg för sin sista match under besöket - mot Stavsten lördag förmiddag klockan elva.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons