Annons

Norsk veteran ersätter

Gunnar Fosseng, 40, löser den akuta målvaktskrisen i IFK Trelleborg. "En välmeriterad och väldigt erfaren målvakt", säger Lars Åberg.
Sport • Publicerad 28 september 2007
Gunnar Fosseng, 40, var på plats i Trelleborg på torsdagskvällen. Den norske målvaktsveteranen skrev senare på kvällen på ett kontrakt som sträcker sig året ut.Bild: Tomas Nyberg
Gunnar Fosseng, 40, var på plats i Trelleborg på torsdagskvällen. Den norske målvaktsveteranen skrev senare på kvällen på ett kontrakt som sträcker sig året ut.Bild: Tomas NybergFoto: 

Om allt flutit på hade Gunnar Fosseng gjort debut mot Sävehof. Men en personalkonferens på Svenska handbollförbundets kansli på torsdagen grusade de förhoppningarna.

I stället är Fosseng klar att debutera mot Lindesberg borta på onsdag. Gunnar Fosseng, 40, ska lösa det akuta målvaktsproblemet. Norrmannen har 136 landskamper och flera VM-slutspel bakom sig. Dessutom fem gånger norsk mästare med Sandefjord.

Annons

– Jag fick förfrågan i onsdags och ju mer jag tänkte på det desto mer sugen blev jag att spela igen, säger Fosseng som lade av i våras efter en comebacksäsong i Stavanger.

Nu är det dags för en ny comeback.

– Jag hoppas kunna göra några bra matcher och fina räddningar. Jag vet inte vilken nivå jag håller, men säsongen i Stavanger var väldigt lyckad. Det här ska bli väldigt spännande. IFK Trelleborg och Gunnar Fosseng är överens om ett kontrakt som sträcker sig till och med den 18:e omgången. Debut kan ske mot Lindesberg borta på onsdag.

– När Lars Åberg ringde undrade jag vad det var för en konstig svensk som ville att jag skulle börja spela igen. Men jag tycker att handboll är väldigt roligt, jag saknar att vara del i ett lag och kicken man får av att spela matcher.

Gunnar Fosseng kommer att flygas ner till Kastrup från bostaden i Oslo till hemmamatcherna. Till de flesta bortamatcherna tar han sig på egen hand.

– Tyvärr kan han inte träna kontinuerligt med laget, men vi får ändå en bra lösning. Det är inga jättekostnader ekonomiskt och för en målvakt i Gunnar Fossengs klass är det faktiskt en billig lösning.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons