Annons

Noring nobbar toppklubbar för TFF

TFF i kombination med duktiga målvakter har liksom blivit ett begrepp de senaste decennierna och en i raden som för traditionen vidare är Viktor Noring. Viktor är blott 16 år men redan rutinerad landslagsman.
Sport • Publicerad 9 november 2007
En av de sex landskamper Viktor Noring redan hunnit med var den mot Lettland i april. Matchen spelades på Höllvikens IP, Sverige vann med 2– 0 och Viktor var lagkapten. Nr 10 är Djurgårdens Philip Hellqvist och ledaren är målvaktstränaren Peter Reiman. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes Nyberg
En av de sex landskamper Viktor Noring redan hunnit med var den mot Lettland i april. Matchen spelades på Höllvikens IP, Sverige vann med 2– 0 och Viktor var lagkapten. Nr 10 är Djurgårdens Philip Hellqvist och ledaren är målvaktstränaren Peter Reiman. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Viktor – med P16-landslaget – har precis avverkat det förberedande EM-kvalet inför nästa sommars slutspel i Turkiet. EM avgörs den 4– 16 maj i turistorten Antalya. EM-kvalet avgjordes i Nördlingen i tyska Bayern och det blev spännande för Sveriges del:

– Vi förlorade lite onödigt i första matchen mot Rumänien – efter ett missförstånd i vårt försvar. Sedan spelade vi 1– 1 mot Tyskland, innan vi avslutade med 5– 2 mot Färöarna, förklarar Viktor som vilade i den matchen.

Annons

Resultaten gav Sverige en tredjeplats i gruppen vilket innebär fortsatt kvalspel i vår. Då avgörs det som kallas Elite Round, där 28 länder kommer att indelas i sju fyralagsgrupper. De sju gruppsegrarna – tillsammans med värdlandet Turkiet – är sedan kvalificerade till EM-slutspelet. Viktor har under året spelat till sig en given plats i P16-landslaget, även om han missade fyra viktiga träningsmatcher inför EM-kvalet:

– Det berodde på att jag fick ett finger ur led under spel med TFF.

Det innebar att han missade matcherna i Nordic Cup i Danmark mot Finland, Island, England och Belgien. En turnering som svenskarna vann.

I stället för Viktor turade då Elfsborgs Andreas Andersson och BK Forwards Dejan Garaca om att stå i det svenska målet. – Det känns som om det mest är Dejan jag har att konkurrera med och jag tycker också att han är klart bättre än Andreas, menar Viktor vidare.

Under året som gått har det där lilla extra – utanför spel och träning med TFF – inte bara handlat om landslagsuppdrag:

– Först blev jag inbjuden av Tottenham i maj och där var jag en dag tillsammans med pappa. De meddelade att de ville ha mig och jag fick också ett kontraktsförslag. Vi var dock överens om att det inte var läge för något proffsspel redan. Dels är jag ung och dels fungerar det jättebra med TFF.

Någon träning hann han heller inte med i Londonklubben men hann dock se matchen Tottenham– Manchester City. Det var ju dock innan "Svennis" tog över City...

– Jag har ingen agent ännu och det behövs ju inte, när jag har kontrakt med TFF ytterligare två år, menar Viktor.

Under hösten kom nästa proffsanbud och det kom från Skottland:

– Det var Hearts som via en agent ville ha mig och det när transferfönstret öppnar igen.

Annons

Det blev nobben även där och då frågar man sig:

Skulle du tackat nej även om Barcelona hört av sig och velat ha dig?

– Nja, det kan jag inte svara på nu men jag skulle nog funderat lite extra i så fall. Viktor ser fram emot att få Tom Prahl tillbaka till TFF.

– Jag tror det blir ännu mera professionellt med honom som tränare.

En landslagssamling väntar på Bosön den 6– 9 december och nästan fram tills dess gäller i princip vila för Viktors del:

– Jag tränar med skolan tre pass i veckan men är ledig från TFF hela november ut.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons