Annons

Noring nära nytt kontrakt

Förhandlingarna har varit utdragna. Men snart kan TFF-supportrarna glädja sig åt att Viktor Noring förlänger kontraktet med klubben. Det säger huvudpersonen själv.
– Det känns som att vi ska komma överens, säger målvakten.
Sport • Publicerad 5 maj 2011
Nära nytt kontrakt. Viktor Noring svarade för flera fina parader mot Djurgården i söndags. Efter en tung inledning har TFF:s målvaktslöfte svarat för starka matcher på slutet. Och nu är dessutom Noring och TFF nära att komma överens om ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut efter denna säsong.
Nära nytt kontrakt. Viktor Noring svarade för flera fina parader mot Djurgården i söndags. Efter en tung inledning har TFF:s målvaktslöfte svarat för starka matcher på slutet. Och nu är dessutom Noring och TFF nära att komma överens om ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut efter denna säsong.Foto: Tomas Nyberg

Förhandlingarna mellan TFF och Fulham gick i stöpet. Därefter skulle TFF och Viktor Noring komma överens om en förlängning.

Drygt tre månader senare finns fortfarande ingen överenskommelse mellan parterna.

Annons

– Vi ville ligga lågt ett tag efter att transferfönstret stängde. Det var först i början av mars som vi började snacka igen, säger Noring.

Nu är en förlängning nära om ett avtal som löper till och med nästa säsong.

– Förhandlingarna är långt gångna och det känns som att vi ska komma överens. Jag har hela tiden velat att vi ska komma till en lösning och det känns som att det har närmat sig nu. Förhoppningsvis har vi förhandlat klart snart.

Vad är det som gör att ni inte är överens?

– Det är saker i förhandlingarna som jag inte vill gå in på, detaljer som varit fram och tillbaka.

Skulle det vara skönt att få det här överstökat?

– Det är nog mest skönt för klubben och lite för mig också, men det är inget som påverkar när jag spelar. Jag tar det lugnt.

Det är andra saker som gjort att Viktor Noring haft en tung start på allsvenskan. Han har haft skador, släppt in många mål och har sett irriterad ut när bollar har trillat in bakom honom.

– Det har varit tufft, medger 20-åringen.

– Jag kände att matchen mot Gais var inte bra, det var en av de sämre matcherna från min sida i TFF. Även om jag kanske inte gjorde några tabbar så borde jag ha tagit ett par av målen. Efter det blev jag skadad igen, mot Norrköping då jag tvingades ut. Sedan dess har jag haft lite ont i låren men jag har bitit ihop. Det har gått bra i matcherna för mig och laget.

Annons

Var du tillbaka för tidigt efter huvudskadan?

– Hade jag fått en eller ett par träningar till på mig så hade jag varit fullt frisk. Det är inget jag skyller på, men ett par av målen hade jag vanligtvis tagit.

Har du lärt dig något av den här inledningen?

– Man lär sig saker hela tiden. Man lär sig hantera olika situationer och anpassa sig efter det. Men jag tycker det har gått bra mot Halmstad och Djurgården. Jag vet min kapacitet.

Du har haft ett oerhört händelserikt år med A-landslagsspel, proffsmöjlighet och skador?

– Det händer mycket. Det är häftigt. Så är det i fotboll. Ibland rullar det bara på och känns hur bra som helst, vissa dagar gör det inte det. Det gäller att ha tålamod. Jag har inte varit speciellt orolig. Min form är tillbaka igen.

Varför släpper ni in så många mål?

– Vi saknar kontinuiteten i backlinjen. Vi behöver vara tajtare. Man märker när det är mycket rotation, det skapar osäkerhet. Det är svårt när man inte har spelat ihop. Mot Djurgården hade vi en helt ny backlinje, då är det starkt att vinna.

När Djurgården reducerade TFF:s ledning till ett mål i slutskedet senast, var Viktor Noring förgrymmad på sina lagkamrater.

– När man tappar 3–0 till 3–2 då vet man att det blir tufft. Jag tyckte det var onödigt att vi försatte oss i den situationen. Jag kände att jag var tvungen att avreagera mig lite. Men jag har inga problem med humöret, det är hur bra som helst.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons