Annons

Noring kvar säsongen ut

Unga svenska målvakter är högvilt på transfermarknaden. Men Viktor Noring väntar med proffsäventyret och tänker stanna i allsvenskan.
Sport • Publicerad 4 augusti 2010

– Jag har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med TFF och har fullt fokus på det”, säger han.

I måndags höll Viktor Noring sin tredje allsvenska nolla för säsongen. På tisdagen blev han nominerad i U21-landslaget till träningsmatchen borta mot Skottland den 11 augusti.

Annons

Målvaktskollegan i U21-landslaget, Brommapojkarnas Kristoffer Nordfeldt, har omgärdats av proffsrykten. Detsamma gäller den unge Helsingborgskeepern Pär Hansson.

Kring Viktor Noring har det varit lugnare. Nu meddelar 19-åringen att han tänker stanna i TFF, åtminstone säsongen ut.

– Det kommer inte att hända något under det här transferfönstret. Jag spelade inte så många matcher i våras och behöver matchträning. Det är bra att få det så mycket som möjligt, säger Viktor Noring.

Så du känner dig inte riktigt redo för proffslivet ännu?

– Det handlar väl mer om att jag vill stanna kvar i Trelleborg, att jag vill utvecklas här och få matchträning.

Efter fjolårets genombrott i allsvenskan blev Viktor Noring inbjuden att träna med italienska Serie A-klubben Palermo i vintras och blev uttagen till A-landslaget. En axelskada förstörde sedan stora delar av vårsäsongen.

Han gjorde comeback i hemmamatchen mot Mjällby i början av maj och har inalles vaktat målet i nio allsvenska matcher i år.

– Jag har inte gjort de där supermatcherna, men det har känts stabilt och tryggt. Går det bra för laget går det bra för mig.

Vad ligger bakom lagets förvandling?

– Vi fick en liten nystart efter VM-uppehållet och fick tillbaka skadade spelare. Konkurrenssituationen gör att alla spelare höjer sig. Vi har spelat bra, och nu har vi fått utdelning.

Annons

Din reaktion till att Jörgen Lennartsson slutar som förbundskapten för U21?

– Så klart är det tråkigt att inte ha kvar Jörgen till nästa år, det har funkat jättebra med honom. Han är en engagerad tränare, men förbundet kommer säkert hitta en bra ersättare.

Någon särskild person du vill se på posten?

– Nej, det där är inte min fråga.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons