Annons

Nordback trogen ÖSK

En slump förde Fredrik Nordback till Örebro 1995. Tio år senare är han kvar och att klubben åkte ner i superettan fick honom inte på flyttankar.
Sport • Publicerad 14 april 2005
"Jag tror vi har väldigt bra möjligheter att gå upp i allsvenskan" säger ÖSK:s trotjänare Fredrik Nordback. arkivbild: pressens bild
"Jag tror vi har väldigt bra möjligheter att gå upp i allsvenskan" säger ÖSK:s trotjänare Fredrik Nordback. arkivbild: pressens bildFoto: 

Vad är klubbkänsla? Ja, den kan nog uttryckas på flera sätt men ett sätt är i alla fall att stanna i tio år i samma klubb, oavsett serie.

– Det fanns väl anbud när vi åkte ner i superettan men inget som kändes intressant och Örebro är min klubb. Dessutom hade jag kontrakt, säger Fredrik Nordback, 26, finsk landslagsman och defensiv mittfältare i ÖSK.

Annons

Hur hamnade du i Örebro?

– Det var en Örebrokille som träffade en finsk tjej från samma stad som jag kommer ifrån och den här killen hade kontakter i ÖSK. De ville att jag skulle komma och testa och det gjorde jag och sedan blev jag kvar.

Är du nöjd med karriären hittills?

– Det är klart att superettan är ett litet bakslag men jag hoppas att det blir allsvenskan igen nästa år. Jag har spelat lite i finska landslaget också, senast i mars när vi var i Saudiarabien och spelade två matcher.

Hur viktig är fotbollen i ditt liv?

– Den är mitt jobb och det jag livnär mig på så det är klart att den är väldigt viktig.

– Det närmsta målet är att se till att Örebro spelar i allsvenskan nästa år och så mycket längre kan jag inte se nu.

Jonas Gustafsson

Fredrik Nordback

Ålder: 26.

Annons

Position: Defensiv mittfältare.

Klubb: Örebro SK.

Tidigare klubbar: Hangö IK, TPS Åbo.

Vilka lag går upp?

– ÖSK och AIK.

Vilka lag åker ur?

Boden, Degerfors och Ljungskile.

Vad tror du om Örebros möjligheter?

– Jag tror vi har väldigt bra möjligheter att gå upp. Tyvärr har vi fått lite småskador men vi har i stort sett fått behålla vår trupp från förra året så det ser bra ut.

Örebro SK

Annons

In: Robin Ingvarsson, Sturehov, Robert Walker, GIF Sundsvall, Walter Gwerardo Gigena, Atletico Tigre, Argentina.

Ut: John Alvbåge, IFK Göteborg, Gustav Andersson, Landskrona, Mikael Danielsson, IFK Eskilstuna, Robert Mambo Mumba, Viking Stavanger, Norge, Christian Johnsen, Norge, Leonardo Guerra, klubb ej klar.

SAXO
Fotboll Örebro
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons