Annons

Nöjda miner med ideella krafter

Vad vore den svenska idrotten utan alla ideella krafter och den svenska modellen kan knappast beskrivas bättre än en helt vanlig hästtävling som den i Anderslöv .
Sport • Publicerad 11 mars 2007
Karoline Lundin är en av alla de ideella krafter som ställer upp, när Sydslätten arrangerar tävling. Karolin fungerade denna gång som en i tävlingsledningen.
Karoline Lundin är en av alla de ideella krafter som ställer upp, när Sydslätten arrangerar tävling. Karolin fungerade denna gång som en i tävlingsledningen.Foto: 

– Det krävs nästan ett 70-tal frivilliga funktionärer för att arrangera en tävling som denna, informerar tävlingsledaren Karoline Lundin inför avslutningen i går.

Karoline är, så klart, en av dessa funktionärer och som tävlingsledare har hon närmast hjälp av ett par andra i ryttarföreingen. Populär banläggare – som nästan alltid när Sydslätten arrangerar tävling – var Bengt Rosberg.

Annons

– Under lördagen startade tävlingen klockan åtta på morgonen och slutade klockan åtta på kvällen. Det innebar att man var hemma vid niotiden. Sedan var det tidig start söndag morgon igen men det är roligt, fortsätter hon. Karoline & Co hade tretton klasser att administrera och av alla hemmaryttare kom Nicole Persson och Olivia Nyberg bäst.

– Nicole blev tvåa på Equus Zerro i klass 3, som är en 1.30-hoppning, förtydligar Karoline.

Egentligen gick det väl allra bäst för Olivia. Hon kom tvåa i en 1.00-hoppning men hon blev dessutom trea ien annan hoppning på samma höjd och i båda klasserna red hon Manolitos Lady.

Sydslättens Olof Smith bukar också låta tala om sig vid olika hopptävlingar men denna gång gällde framgången endast unghästar. Olof var där en av tretton ryttare som red felfritt och han red Qui.

Maria Gretzer placerade sig även med Toronto och Double O Seven och hon hade ett par klubbkompisar i Vellinge HF som det också gick bra för.

Av dessa gick det bäst för Ida Svensson som red in Rock me på en tredjeplats i 1.15-hoppningen. Här var Sandra Köster, från Lillhagens RK i Höllviken, femma på Currant och Fredshögs Katarina Strand sexa på Corrado 27.

– Vi är väldigt nöjda med tävlingarna och vi är också glada över att vi hela tiden får nya ryttare hit. Vi hoppas kunna nå eliten nästa år – i år tävlar vi i division ett. Premiären sker nästa helg i Dagstorp, avrundar Karoline Lundin. Vid helgens tävlingar fanns ekipage från nästan hela södra Sverige. De från Strömsholm och Lidingö hade väl längst väg men det fanns även ryttare från Södertälje, Linköping och Karlskrona.

På plats i Anderslöv fanns även ett gäng framgångsrika danska ryttare.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons