Annons

Nöjda medaljörer på hemmaplan igen

En sträckt höftmuskel, en rejäl förkylning och en bronspeng. Det är vad Mimmi Homuth fick med sig hem från SM i aerobic gymnastics.
Sport • Publicerad 5 juni 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Det hade varit kul att se hur bra Mimmi varit om hon kört oskadad", säger tränaren Pia Nilsson.

Trelleborg Aerobic Gymnastics har i helgen som gått haft stora framgångar i SM i Uppsala. Föreningen åkte iväg med elva tjejer och kom hem med fem medaljer.

Annons

– Jag tror aldrig vi har kommit hem och varit så glada. Det är kul att det gick så bra för alla, säger Pia Nilsson.

För Mimmi Homuth var det första gången hon tävlade i seniorklassen på ett SM. Och det såg länge ut att gå riktigt bra. Efter lördagens första tävlingar låg hon trea och bara tre hundradelar skiljde henne och klubbkompisen Emilia Dahlberg åt. Då åkte Mimmi Homuth på en sträckning.

– Jag sträckte höften. Jag började linda direkt men sen var det ändå skillnad i hur jag kunde ta ut rörligheten. Så jag körde sämre under söndagen, säger Mimmi Homuth och tränaren Pia Nilsson tillägger:

– Det är den sämsta muskeln man kan sträcka i aerobic.

Målet blev därför att gå in i finalen med ambitionen att behålla tredjeplaceringen tävlingen ut. Något som också lyckades till Mimmi Homuths glädje.

– Det var jättehäftigt och jag är jätteglad att jag kvalade in till SM och blev en av de tre bästa. Nu ska det bara bli ännu bättre.

Att tävlingarna i Uppsala var en del av det gymnastik–SM som anordnades samtidigt var extra roligt enligt Mimmi Homuth.

– Det var skitcoolt. Jag har aldrig tävlat på SM där alla grenar är tillsammans.

Men nu var det typ 5 000 i publiken och en jättestor inmarsch där vi gick bakom fanan och sjöng nationalsången.

Förutom Mimmi Homuths brons lyckades Emilia Dahlberg knipa silvret i seniortävlingen.

Annons

– Emilia har slutat fyra tidigare så det var första gången hon gick vidare till final. Kul att hon blev tvåa, tycker Pia Nilsson.

I ungdomssammanhang blev det också framgångar för klubben.

I USM gick Michelle Fana och vann medan klubbkompisen Jessica Österman slutade tvåa.

– De har kommit 1:a och 2:a varje tävling i år, berättar Pia Nilsson.

SM–tävlingen var slutet på en lång säsong. Nu väntar sommarträning och lite vila för klubbens tjejer. Och Mimmi Homuth vet vad hon ska träna lite extra på i sommar.

– För att få höga poäng så måste svårighetsgraden vara hög. Så jag ska försöka få mycket mer variation och artisteri i mitt program.

Johan Silfversten Bergman
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons