Annons

"Nisse" levererade i allsvenska debuten

Sport • Publicerad 13 november 2006

BK Borgen besegrade Forsheda i den allsvenska bowlingen. Sportchefen Daniel Nilsson säsongsdebuterade och gjorde 843 poäng, däribland 279 av 300 möjliga i en av serierna.

– Riktigt bra, tyckte "Nisse" själv.

Annons

– Han överraskade, det var ju ändå allsvensk debutför honom, sa Emil Wohlin i BK Borgen som kunde summera en lyckad lördagseftermiddag.

Totalt seger med 13– 7 mot Forsheda efter 6 563 mot 6 018 i sammanlagd slagpoäng.

Segergreppet kopplades tidigt.

Hemmalaget ledde med 9– 1 efter två serier. Flytet fick ett abrupt slut i tredje serien när Forsheda gjorde 5– 0 och därmed reducerade till 9– 6.

– Vi var för säkra efter två serier, men vi fick en bra start i fjärde, det avgjorde, kommenterade Emil Wohlin. Bäst i Borgen var Martin Malmberg med 876. Därefter kom Daniel Nilsson och Ulf Linander, båda med 843 poäng.

BK Borgen tog andra segern i allsvenskan. Bättre harmoni och uppåtgående form rapporteras från lagledningen.

– Vi har hittat rätt med lagkonstellatioerna. Nästa helg har vi två nya hemmamatcher (IFK Borås och Kinna) och kan vi vinna de också ser det riktigt bra ut, menar Emil Wohlin.

Och ni ändrar förstås inte ett vinnande lag?

– Vi får se. Richard Nilsson gjorde 929 poäng i farmarlaget. Han ska väl in någonstans.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons