Annons

Nio lokala lag i streckstrider

Den lokala fotbollssäsongen närmar sig slutet. Med två omgångar kvar i de flesta serierna är det nio Trelleborgslag som har mycket att spela för i de sista omgångarna. TA-sporten har sammanställt vilka lag som riskerar att trilla ur, eller vilka som kan gå upp. Så här ser dramatiken ut:
Fotboll • Publicerad 17 september 2019
Skegrie och Klagstorp är två av de lokala lagen som har något att spela för i de sista omgångarna. Här syns Skegries Tim Hallgren (i grönt) och Klagstorps Arman Brkic.
Skegrie och Klagstorp är två av de lokala lagen som har något att spela för i de sista omgångarna. Här syns Skegries Tim Hallgren (i grönt) och Klagstorps Arman Brkic.

Division tre

Rafflande i botten. IFK Trelleborg har ett bra läge att säkra nytt kontrakt, men har ännu inte gjort det och kan hamna i ett kval. FC Trelleborg måste ta sig över nedflyttningsstrecket för att inte trilla ur.

Annons

Tabellen (för de inblandade lagen om streckstriden):

6 IFK Trelleborg 0 25 poäng

7 Kulladal -8 24 poäng

8 Flagg - 4 22 poäng

___________________________________

9 Tomelilla - 9 20 poäng

___________________________________

10 FC Trelleborg -13 19 poäng

11 Södra Sandby -10 18 poäng

Kvarvarande matcher (för lagen i streckstrid): Lördag: Flagg–IFK, FCT–Kulladal, Södra Sandby–Lödde, Kvarnby–Tomelilla.

Annons

28 september: IFK–Limhamn/Bunkeflo, Lödde–FCT, Nike–Flagg, Tomelilla–Södra Sandby, Kulladal–Malmö City.

Kommentar: Vill det sig illa kan FCT trilla ur serien på lördag. Samtidigt har de chanser att klara sig kvar vid seger på lördag mot Kulladal. Tomelilla har bäst restprogram då de möter särklassiga jumbon Kvarnby på lördag, och sedan ställs mot Södra Sandby, som då kan vara avsågat, i sista omgången.

Om IFK förlorar på lördag mot Flagg, och övriga konkurrenter i botten också vinner, kan det bli en nervig avslutning nästa helg för det randiga laget, som då kan hamna i ett kval. IFK ställs i sista omgången mot tabellettan Limhamn/Bunkeflo, som då antagligen måste vinna för att vinna serien och gå upp.

Division fem

Skansen och Klagstorp riskerar att få kvala sig kvar. Skegrie måste ta in fem poäng på Klagshamn på två omgångar för att knipa en kvalplats till division fyra.

Tabellen:

3 Klagshamn + 37 41 poäng

___________________________

4 Skegrie + 11 36 poäng

Annons

6 Barrikaden +2 29 poäng

7 Klagstorp - 1 28 poäng

8 Skansen -4 24 poäng

__________________________

9 Skabersjö - 5 24 poäng

Kvarvarande matcher: Fredag: Arlöv–Barrikaden. Söndag: Skabersjö–Ariana, Vellinge FF–Skegrie, Skansen–Oxie, Klagshamn–Klagstorp. 29 september: Klagstorp–Hyllie, Oxie–Klagshamn, Barrikaden–Skansen, Skegrie–Arlöv, Skurup–Skabersjö.

Kommentar: Skegrie får hoppas på ett mirakel för att nå en kvalplats. Klagstorp behöver ”bara” besegra nästjumbon Hyllie för att säkra nytt kontrakt. Skansen har ett plusmål till godo på Skabersjö för att undvika kvalplats, och har dessutom ett bättre restprogram då Skabersjö närmast möter serievinnaren Ariana som vunnit 19 av 20 matcher i år.

Division sex

Anderslöv Boik har nästan säkrat en kvalplats till division fem. Lilla Beddinge har i stort sett säkrat nytt kontrakt och Behar riskerar att trilla ur.

Tabellen:

Annons

2 Anderslövs Boik +32 36 poäng

3 Bunkeflo FF + 5 34 poäng

4 Korpen Malmö + 7 33 poäng

________________________________

5 FC Näset + 36 32 poäng

9 Lilla Beddinge - 25 21 poäng

10 Skanör Falsterbo - 22 20 poäng

___________________________________

11 Lindeborg - 23 15 poäng

Annons

___________________________________

12 Behar - 53 14 poäng

Kvarvarande matcher: Lördag: Lindeborg–Behar, Tygelsjö–Lilla Beddinge, Skanör Falsterbo–Anderslöv, Korpen Malmö–Västra Ingelstad, Näset–Bunkeflo FF. 25 september: Bellevue–Skanör Falsterbo. 28 september: Anderslöv–Tygelsjö, Behar–Skanör Falsterbo, Bunkeflo–Lindeborg, Bellevue–Näset.

Kommentar: Tre lag får kvala uppåt. Anderslöv kan säkra kvalplatsen redan på lördag, även om de förlorar, om Bunkeflo samtidigt besegrar Näset.

Lilla Beddinge BK måste förlora sina två kvarvarande matcher samtidigt som Lindeborg måste vinna båda sina för att LBBK ska hamna i ett kval. Värt att notera är att Skanör Falsterbo har tre matcher kvar att spela.

Om Behar förlorar på lördag trillar de ur. Men om de vinner har de kvalplatsen i egna fötter inför sista omgången, där Lindeborg då möter topplaget Bunkeflo.

Division sju

ÖT Smygehuk är redan klara för uppflyttning. Lagets mål är nu att vinna serien och de har fem poäng till godo på tvåan Klågerup med två matcher kvar. Seriesegern kan säkras på söndag, när laget möter Klågerup. Gylle, på nionde plats, kan som bäst bli sjua.

Damer

Division ett

Annons

TFF är redan klart för fortsatt spel i division ett nästa år. Med två omgångar kvar ligger laget sjua, och kan som bäst bli sexa och som sämst åtta.

Division två

Med tre matcher kvar IFK ligger trea, men avståndet uppåt är för långt. Laget kan säkra tredjeplatsen på söndag om de besegrar fyran Södra Sandby.

Division fyra

En formsvacka på slutet gör att Gislöv nu i praktiken är borta från chansen att nå en kvalplats till division tre. Gislöv har tre matcher kvar och kan som bäst nå 45 poäng. Tvåan Nike har nu 43 poäng och har då fyra matcher kvar att spela. En seger till och de har säkrat kvalplatsen. Nike möter på onsdagen tabellåttan Holma/Kroksbäck och en seger där gör att matchen mot Gislöv på söndag blir betydelselös.

Lilla Beddinge ligger nia och får i de två sista omgångarna försöka hålla undan från tian Backarna som är tre poäng bakom.

Helgens matcher

Så spelar de lokala lagen i helgen:

Herrar

Superettan: Söndag, Halmstad–TFF, 17.30.

Division tre: Lördag, Flagg–IFK, FCT–Kulladal, båda 14.

Division fem: Söndag, Vellinge FF–Skegrie, Skansen–Oxie, Klagshamn–Klagstorp, alla 13.

Division sex: Lördag, Lindeborg–Behar, Tygelsjö–Lilla Beddinge, Gislöv–Bellevue, alla 13. Skanör Falsterbo–Anderslöv, 14.

Division sju: Söndag, Gylle–Staffanstorp Södra, 13. ÖT Smygehuk–Klågerup, 14.

Damer

Division ett: Lördag, TFF–Eskilsminne.

Division två: Söndag, Södra Sandby–IFK, 14.

Division fyra: Lördag, Lilla Beddinge–Malmö City, 13. Söndag, Gislöv–Nike, 16.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons