Annons

Nilsson tog EM-brons

Stefan Nilsson från Trelleborgs JSK är Europas tredje bästa junior i skeetskytte. Det står klart efter torsdagens final i Nicosia, Cypern. Inför finalen låg Nilsson på en tredje plats och den placeringen höll han sedan hela vägen.
Sport • Publicerad 10 juli 2008
Stefan Nilsson från Trelleborgs JSK tog EM-brons. Arkivbild: Claes Nyberg
Stefan Nilsson från Trelleborgs JSK tog EM-brons. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

- Det känns riktigt bra, säger en glad Nilsson i bilen på väg till hotellet.

I finalen skulle det komma att handla om tre skyttar, greken Nikolaos Andrianopoulos, ryssen Alexander Zemlin och så trelleborgaren Stefan Nilsson. Alla tre träffade samtliga duvor fram till den femte plattan där Stefan bommade en.

Annons

- Ett slarvskott, sedan missade jag även på sjunde plattan i ren frustration, berättar han.

23 träff av 25 i finalen räckte inte mot starka konkurrenter. Vann gjorde Andrianopoulos efter särskjutning mot Zemlin. Men Nilsson deppade inte.

- De var bättre än mig. Ibland vinner man och ibland så träffar man inte alls, funderade Nilsson. - Det här är absolut bland det största jag varit med om. Silvret i EM förra året var i och för sig bättre, men resultatet gör att bronset slår lite högre.

Och det var ingen dålig tävling Trelleborgssonen svarade för. I grundomgången prickade han hela 123 duvor, vilket betyder, inte bara tangerat svenskt rekord, utan även Europarekord. Och kanske framför allt; nytt personligt rekord.

- Klockrent. Duvorna gick som på räls, konstaterar Nilsson.

Medaljen fick han nos på tidigt.

- När jag skjutit fullt i fjärde rundan kände jag att det kunde gå hela vägen, säger han. Något firande efter tredjeplatsen får dock vänta på sig.

- Vi ska käka lite och sedan drar vi hem redan i natt. Men jag får fira när jag kommer hem i stället med familj och sponsorer, berättar Nilsson.

Nu väntar först SM och sedan de nordiska mästerskapen i augusti. Men Nilsson hymlar inte om vad som var årets höjdpunkt.

- EM var huvudmålet så det är klart att det känns jättebra, avslutar han.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons