Nilsson och Sverige vann EM-premiären

Andreas Nilsson stod för sex mål när Sverige besegrade Schweiz med 34–21 i EM-premiären i Scandinavium i Göteborg.
Handboll • Publicerad 10 januari 2020
Andreas Nilsson gör mål under fredagens EM-match i handboll grupp F mellan Sverige och Schweiz i Scandinavium.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sverige satte full fart direkt mot Schweiz. Redan efter tio minuters spel ledde Sverige med fem bollar. Det var 20–13 i halvtid.

I andra halvlek fortsatte Sverige att spela fartfullt och vann till slut med hela 13 bollar.

Trelleborgaren Andreas Nilsson spelade mest av de svenska linjespelarna i offensiven. Efter att han missat de två första avsluten hittade han därefter rätt och satte alla de sex följande skotten från hans händer i mål.

Med det var han bäst i det svenska laget, tillsammans med Kim Ekdahl Du Rietz och Jerry Tollbring, som också gjorde sex mål.

Den svenska målvakten Andreas Palicka gjorde en bra match. Dessutom gjorde han två mål när Schweiz valde att ta ut målvakten i offensivt spel.

På söndag väntar Slovenien, som besegrade Polen med 26–23 i den andra matchen i grupp F på fredagskvällen.