Annons

Nilsson: För mycket fantasi – måste utgå från taktiken

Stavstens tränare och spelare är överrens. I matchen mot Lundagård spelade Stavstens division tre-damer undermålig handboll. Ändå vann de med 23–20.
Sport • Publicerad 17 oktober 2009
Foto: 
Jenny Lundahl, i mitten, stod för tio av Stavstens mål i matchen mot Lundagård. Här tar laget en time out. En välbehövlig sådan som bidrog till att Stavsten vände och vann hemmamötet i division tre.
Jenny Lundahl, i mitten, stod för tio av Stavstens mål i matchen mot Lundagård. Här tar laget en time out. En välbehövlig sådan som bidrog till att Stavsten vände och vann hemmamötet i division tre.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi är otroligt dåliga men jag är nöjd över att vi vann, säger tränaren Jimmy Nilsson.

I halvtid låg Stavsten under med tre bollar. Det stod 8–11 på resultattavlan och tränaren Jimmy Nilsson var allt annat än nöjd över första halvleken.

Annons

– Vi spelade verkligen inte bra, jag tycker inte vi är på banan i första halvlek. Jag är glad att det inte var ett större avstånd upp till Lundagård, säger Jimmy Nilsson.

I andra halvlek fortsatte Stavstens dåliga spel.

– Vi hade många tekniska fel. Sen vet jag att vi kan hålla ett högre tempo, säger Stavstenspelaren Jenny Lundhal.

Det var dock tack vare Lundahls offensiva kvalitéer som laget kunde komma ikapp och gå om. Tillsammans med Nathalie Andersson och Christin Larsson började hon krympa Lundagårds avstånd kvarten in i andra halvlek. I den 18:e minuten kunde Nathalie kvittera till 17–17. Därefter följde fyra raka mål för hemmalaget. Ett av dem, 20–17-målet tillhörde enligt målgöraren själv ett av de ovanligare.

– För en gång skull lyckades jag kontra in en boll, det brukar jag aldrig göra, säger Jenny Lundahl som blev bäste målskytt genom sina tio mål.

Om matchen som helhet säger 18-åriga Jenny Lundahl följande:

– Vi vinner men spelar inte bra. Det har vi konstaterat allihopa. Vi var helt enkelt inte på topp. Men det blev en fajtingseger och sista halvlek var bara vilja, säger hon.

Vinsten firades med hembakade kanelbullar. Men tränaren Jimmy Nilsson vill nog se andra bullar på planen nästa gång.

– Vi är alldeles för stillastående och tar lägen som inte finns. Sen är det för mycket fantasi som man inte kan ha när man fyllt 20 år. Man måste utgå från taktiken.

Jimmy Nilsson konstaterar dock att de två poängen satt fint.

Annons

– Vi har ju sagt att vi vill vara topp fyra och då måste vi vinna matcher som denna för att klara av det.

Segern innebär att Stavsten placerar sig på en tredjeplats i den haltande tabellen. På fredag väntar IK Lågan 2 på bortaplan.

– Förhoppningsvis tar vi två nya poäng då, säger Jimmy Nilsson.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons