Annons

Nilsson föll i särskjutning till final

Skeetskytten Stefan Nilsson tog sig till särskjutning om en finalplats i världscupen i Sydkorea. Men han missade en finalplats.
Skytte • Publicerad 13 maj 2019
Stefan Nilsson. Skeetskytt från Trelleborg.
Stefan Nilsson. Skeetskytt från Trelleborg.Foto: Jonas Bergström

Stefan Nilsson sköt bra i grundomgången i Changwon, Sydkorea. Han avslutade med 74 träff av 75 möjliga i de tre sista serierna och hade totalt 122 av 125 i grundomgången.

Det räckte till en särskjutning om att vara bland de sex i finalen. Men där rök Stefan Nilsson först.

Annons

Trelleborgaren var inte nöjd över att missa en finalplats.

– Jag är mer förbannad på mig själv än besviken. Att jag inte kan förvalta en sådan här chans. Det är för dåligt rent ut sagt. Jag har full kontroll på duvorna genom hela grundomgången så med min erfarenhet och den form jag är i ska jag kunna hänga med betydligt längre i en särskjutning, säger Stefan Nilsson, till skyttepsort.se.

Trelleborg JSK:s världsskytt kunde dock ändå se lite positivt på tävlingen.

– Jag var tvungen att skjuta fullt i min sista serie för att ha chans på final och det gjorde jag. Det är ett kvitto på att jag är på rätt plan, både mentalt och rent skyttemässigt, och det ger extra självförtroende inför kommande tävlingar, säger Stefan Nilsson, till sportskytteförbundets hemsida.

Tävlingen vanns av världsmästaren Vincent Hancock.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons