Annons

Nilsson – den nye Edman

Först 50:e landskampen på onsdag. Sedan 30 år om en vecka. Firat har Mikael Nilsson emellertid redan gjort – med ganska hyggliga triumfer som pålitlig vikarie för Erik Edman.
Sport • Publicerad 16 juni 2008
Fernando Torres och Mikael Nilsson. BILD: SCANPIX
Fernando Torres och Mikael Nilsson. BILD: SCANPIXFoto: 

Nilssons insatser mot Grekland och Spanien har effektivt tystat alla som fruktade att Edmans korsbandsskada skulle bli ett svårlöst bekymmer för landslagsledningen.

Det håller han med om.

Annons

- Det är inga frågor om problemen för mig att spela vänsterback längre. Det betyder nog att det gått ganska bra.

Och så ler han, något Mikael Nilsson gör ofta och gärna.

Dessutom är han befriande ärlig och säger utan att hymla vad han tänker och tycker. Det kanske blir så när man varit med ett tag, mognat som människa och insett att det varken är farligt eller krångligt att svara på frågor från journalister.

- Jag bryr mig inte så mycket längre. Jag säger vad jag känner. Ni frågar och jag svarar, säger han avslappnat från andra sidan aluminiumstaketet i den mixade zonen.

En Erik Edman i skånsk tappning - både på och utanför planen.

Varför tror du att det fungerat så bra att ta klivet över från höger- till vänsterback?

- Jag tycker att jag kom in i turneringen med ett bra självförtroende. Jag har spelat bra i Panathinaikos hela våren, har fått spela hela tiden vilket är väldigt viktigt.

- Vi har gjort två bra matcher hela laget och det blir lättare för individen om laget gör det bra, men huvudförklaringen är nog att jag varit i bra form.

Vad tror du väntar på onsdag?

- Jag kan tänka mig att vi kommer att få se ett väldigt offensivt Ryssland, säger han.

Annons

Att han hoppas att Zlatan Ibrahimovic spelar från start är självklart. Med Zlatan på planen blir dessutom Mikael Nilssons jobb mycket enklare och roligare.

- Han är väldigt duktig på att hålla i bollen och vinner några extra sekunder som är helt avgörande för mig som ytterback om jag kan gå framåt överhuvudtaget.

- Vi kan inte bara ge oss i väg. Man måste se om passningen går fram innan man kan börja springa. Springer du på en passning som du inte är säker på om den går fram så gör du inte ditt jobb rätt. Då kan du vara helt borta vid en snabb omställning.

(TT)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons