Annons

Nicole Holmén vann ponnyns Grand Prix

Nicole Holmén, Lillhagens RK, klarade pressen. Talangen vann ponnyns grand prix med sin Golden Star, vilket var en perfekt uppladdning inför EM.
Sport • Publicerad 17 juli 2009

FALSTERBO

– En superrunda, konstaterade en lycklig 15-åring, som blev felfri med tiden 52.47.

Annons

Holmén var först ut i omhoppningen vilket brukar innebära en stor press, speciellt med all publik som fanns på läktarna. Men tjejen från Vellinge visade att hon trivdes med förväntningarna.

– Jag var mer taggad, mer på hugget och hade mer fokus än under onsdagen, och publiken tänkte jag inte på. Man ”burrar” in sig i sitt egna. Men det är klart att man kollar lite mot läktarna ändå, sa hon.

Vinsten kvalificerar henne till helgens stafettävling, där de bästa ponnyryttarna tävlar i lag med mer kända ryttare – men Holmén kommer inte att ställa upp.

– Golden Star är inte tillräckligt cool för det, han blir stressad. Men jag har ridit stafettävlingen de senaste åren och den är jätterolig.

Det låter som att du laddar för EM om två veckor i stället?

– Ja, det gör jag. Men jag får inte hoppas på för mycket, det gäller att jag håller fokuseringen.

Har du bestämt dig om det blir en satsning på stor häst nästa år?

– Nej, tiden får avgöra. Jag vet inte riktigt än.

Nicolinn Nilsson
Filip Magnusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons