Annons

NHL-stjärna i Trelleborg

Efter 4–1-segern mot Schweiz i Södan hälsar Kanadas NHL-stjärna Mathew Dumba på TA-sportens reporter på svenska.
– Hej! Hur mår du, säger Dumba. Själv mår han riktigt bra efter en väl genomförd match.
– Vi spelade mycket bättre än mot Sverige senast, säger Dumba.
Sport • Publicerad 24 december 2013
Foto: 
Kanada var det bättre laget och vann fullt rättvist med 4–1 inför 867 åskådare i Södan.
Kanada var det bättre laget och vann fullt rättvist med 4–1 inför 867 åskådare i Södan.Foto: 

Det var lite högtidligt i Södan på måndagen. Landskamp med nationalsånger, flaggor, tv-sändning och förre Stanley Cup mästaren Tomas Sandström som gjorde första nedsläpp. 867 åskådare såg ut att trivas riktigt bra, liksom Kanada.

– Jag älskar det och jag hoppas folket som är här gör likadant. Arrangörerna har visat oss stor gästvänlighet och behandlats oss superbra. För mina spelare är det annorlunda, men det är härligt att komma till en sådan här liten stad och visa upp sig, säger Kanadas head coach Brent Sutter.

Annons

Och Minnesotas back Mathew Dumba är lika nöjd.

– Det är coolt att ha fansen och barnen så nära. Jag är glad att vi är här, att vi kan ge tillbaka lite av vad vi kan om hockey. Jag hoppas att folk uppskattade matchen.

Matchen öppnade i högt tempo och Schweiz var lite mer alerta och kunde göra 0–1 i power play redan efter 1,21. Men ett par utvisningar förstörde kvällen för schweizarna och Kanada kunde både kvittera och ta ledningen i spel 5 mot 3.

Matchen slutade Kanada–Schweiz 4–1 (2–1, 1–0, 1–0).

Läs mer i tisdagens papperstidning eller i e-tidningen!

Lisa Kron
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons