NHL är målet för Linus

Linus Lindholm siktar på NHL, men först väntar TV-pucken. - Jag tror på goda chanser. Vi är väldigt samspelta, jag vet inte hur det är med de andra lagen men vi var igång tidigt, redan i april, maj någon gång spikades truppen, säger Linus Lindholm, Anderslövs representant i Skånelaget.
Sport • Publicerad 9 oktober 2003

Det var i slutet av 80-talet och i början av 90-talet som skånsk hockey hade sina stora år. Förhoppningen är att en ny era inleds i helgen då TV-puckens slutspel avgörs i Husum och Örnsköldsvik i Ångermanland. - Nu är det bara seger som gäller och fungerar laget som hittills så är chanserna stora, säger Skånetränaren Göran Stjärnfeldt. Skåne gick obesegrat genom gruppspelet och i fredagens kvartsfinal väntar Uppland. För Linus Lindholm har TV-pucken hittills inte blivit riktigt vad han hoppats på i form av istid och i helgen inleder han som reserv. Lite besviken är han, säger han men alla har förstås sin specifika uppgift i en spelartrupp och efter en eventuell finalvinst på söndag behöver Linus knappast be om ursäkt om han återfinns i den för TV-pucken klassiska högen av jublande spelare på isen. Hur har det känts på träningarna? - Vissa har gått bra, andra dåligt. Men jag har varit rätt nedtränad också efter sommarträningen. Och TV-pucken är bara ett delmål. Linus svarar eftertänksamt på frågorna men när han får frågan om hur han ser på framtiden, kommer svaret blixtsnabbt. - Det är hockey som gäller. Först elitserien, sedan NHL. Han säger det efter en träning med Mif Redhawks i Isstadion i Malmö och bredvid står pappa Marko. - Visst är målet högt satt men jag tycker inte det finns någon anledning att ta ner honom på jorden, det är svårt nog som det är och att vilja komma långt är nog många gånger en förutsättning för att göra det, säger Marko som minns en diskussion i bilen på väg hem till Anderslöv efter en träning. Spelarna hade pratat om vad de skulle göra med sina liv om det inte blev hockey på heltid. - Linus sa att det slagit honom att han inte alls funderat på en framtid utan hockey, berättar Marko. I sökandet efter de bästa förutsättningarna bytte Linus i somras klubb från Tif Vikings till Mif Redhawks. Mif som numera har en uttalad målsättning att satsa på att få fram egna produkter. I framtidsplanerna ingår också hockeygymnasiet i Malmö. - Det är bättre träning, bättre utbildning här, säger han. Den största skillnaden? - Tempot, intensiteten.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.