Annons

Nestorn hittade målet direkt

Frank Brobeck inledde sin tionde säsong i Vikings A-lag med att bli matchvinnare.
– En perfekt start, sa tvåmålsskytten efter 6–2 mot Lund.
Sport • Publicerad 11 oktober 2010
Tif Vikings segrade i premiären mot Lund.
Tif Vikings segrade i premiären mot Lund.Foto: Claes Nyberg

Ett Tif Vikings som knappt hunnit träna tillsammans fick en smakstart när allvaret satte igång. 1–0 efter 6.59 och två mål till innan första perioden var över.

– Här har vi haft en halvtaskig försäsong medskador och sjukdomar så vi visste inte var vi stod. Men när vi är fullt lag då är vi skickliga, tyckte tränaren Pontus Mårtensson.

Annons

En av Tif Vikings stora trotjänare är Frank Brobeck, 26. Han har sett mängder av spelare komma och gå, så visst är han ursäktad när han i omklädningsrummet efter matchen inte kan redogöra för vad spelarna i hans femma heter.

– Du ser, vi har inte spelat ihop tidigare, inte ens kunnat träna tillsammans. Och så gör vi tre mål. Det här kan bli riktigt bra.

Femman, bestående av backparet Oscar Persson–Björn Andersson och kedjetrion Frank Brobeck–Rasmus Andreasson–Mathias Persson, svarade alltså för tre av Trelleborgs mål. Frank Brobeck hade del i samtliga, inte minst två viktiga mål från egen klubba i tredje perioden fram till 4–1 och 5–2.

– Jag minns inte när jag gjorde två mål senast. Förra året fick jag spela fram en massa till Christian Carlsson.

Lund kom närmare i och med 4–2-målet med elva minuter kvar att spela.

Fem minuter senare låg 20-årige Tif-forwarden David Möller livlös på isen efter en kollision med en motståndare framför mål.

Tränaren Pontus Mårtensson såg oroligt på.

– Det är en seger med en lite sur smak. David är en otrolig krigare som tänker på laget före sig själv. Han har en uppoffrande spelstil och tar kriget framför mål. Tyvärr hände något där jag inte riktigt såg, men han låg ner och var stilla. I det läget är man alltid orolig, när en spelare är helt tyst.

Speluppehållet varade en halvtimma innan tillkallad ambulanspersonal fick upp David Möller på en bår och förde honom till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Klart att man blir orolig, sa Frank Brobeck. Jag drabbades själv av en nackskada för många år sedan, med sjukhusbesök. Det blev bra men man vet aldrig. Därför var det skönt att få besked att han hade känsel i armar och ben, innan vi gick ut för att slutföra matchen.

Annons

Med ett sådant långt uppehåll som ni fick, blev du orolig att ni skulle tappa?

– Det är klart att man var nervös. Vad som helst kan hända. Nu fick vi en perfekt start med mål där direkt i power play, sa Brobeck.

Tränare Mårtensson hade massor med segeringredienser att gotta sig åt.

– Farten och intensiteten över tre perioder. Målvaktsspelet. Inställningen till matchen, där vi håller vår matchplan i 60 minuter.

Christoffer Lekander var duktig i hemmakassen. I Lunds mål hade förre Vikingsmålvakten Simon Svanlund en tyngre dag med före detta lagkamrater som gjorde allt för att psyka honom. Till råga på allt lyckades de med tilltaget.

– Simon är en väldigt duktig målvakt men vi vet hur vi ska få honom ur balans. Det var fullt ös, sa Frank Brobeck som med ”ös” menade såväl verbala psykningar som påkörningar.

Söndagskvällens sena rapport från sjukhuset sa att David Möller hade känsel och rörlighet i armar och ben, men han klagade över huvudvärk och att han hade ont i ena sidan.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons