GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nesligt resultat för Nilsson – utanför pallen

Nu får trelleborgsskytten ladda om. Stefan Nilsson slutade under fredagen fyra i EM i lerduveskytte trots felfritt resultat inför finalen. – Att komma fyra när man väl tagit sig till en final är alltid riktigt surt, säger han.
Stefan Nilsson missade pallen precis under EM i lerduveskytte i Leobersdorf, Österrike.
Stefan Nilsson missade pallen precis under EM i lerduveskytte i Leobersdorf, Österrike.
Foto: Jessica Gow/TT

Under fredagen avslutades de individuella tävlingarna under EM i lerduveskytte i Leobersdorf, Österrike. Trelleborgaren Stefan Nilsson började dagen på 18:e plats i grundresultatet, men i de återstående tre rundorna lyckades han skjuta helt felfritt och tog sig till slut upp bland de sex bästa som fick skjuta i finalerna.

Men där gick det inte riktigt som han hade hoppats.

– Efter de första tio skotten låg jag sist. Men sen lyckades jag ta mig tillbaka och sköt ut två av de andra finalisterna, berättar Stefan Nilsson.

Men därefter tog det stopp och trelleborgaren slutade fyra efter att ha träffat 34 skott av 40 i finalrundorna.

– Att komma fyra när man väl tagit sig till en final är alltid riktigt surt, säger han.

– När man åker i väg så här så går man alltid in för att vinna och det gjorde jag här med. Samtidigt är det så små marginaler i en finalskjutning och det vänder väldigt snabbt.

Under lördagen väntar lagskjutningen där Stefan Nilsson och det svenska laget är i kvartsfinal och har ett bra läge.

Men på individuell nivå är fjärdeplatsen lite av en besvikelse för lerduveskytten från Trelleborg. Ändå tar han med sig det fina skyttet under kvalificeringsrundan där han totalt satte 123 skott av 125 utspätt på två dagar.

Nästa chans, och det stora målet för i år, kommer under VM i Changwon, i Sydkorea under början av september. Förutom att Stefan Nilsson siktar på guldet även där hoppas han kunna skjuta sig till en kvotplats inför OS i Tokyo 2020.

Läs mer