Annons

Nervösa IFK:are trivdes på banan

Årets upplaga av Trelleborgsspelen blev en lyckad tillställning.
Sport • Publicerad 8 juni 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Drygt 200 ungdomar deltog i drygt 450 starter. En som var med i tävlingen för första gången var tioåriga Mark Malm från Trelleborg. På distansen 600 meter blev han trea.

Tiden?

Annons

– Två någonting, säger Mark Malm.

Att resultatet inte spelade någon större roll för Mark Malm var tydligt. Att bara få vara med och göra sin första tävling var stort nog.

– Det var roligt men jag var lite nervös innan.

En som också var lite nervös inför Trelleborgsspelen var Emma Mårtensson, 18 år. För henne var det första längdhoppstävlingen på länge.

– Jag tycker inte om att tävla, jag blir så nervös, berättar IFK-tjejen.

Trots nervositeten blev det dock nytt personligt rekord på 4,62 (tidigare 4,60).

– Ansatsen stämde inte alls. Det var ett tag sen jag hoppade men nu är det snart sommarlov så då kommer jag hoppa mer. Nu är målet att komma över fem meter, säger Emma Mårtensson.

Trelleborgsspelen pågick från tidig morgon till sen eftermiddag. Och enligt IFK:s ordförande Lars Odell var något av det bästa med dagen vädret.

– Det var skönt att vi slapp regnet, säger han.

Lucas Dietrichson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons