Annons

Nedic hoppar av

Dejan Nedic som lyckades lotsa HBK-damerna till seriesegern slutar som tränare i HBK. Någon ny tränare är ännu inte på ingång.
Sport • Publicerad 11 april 2012
Trelleborg HBK har inte råd att behålla Dejan Nedic som damlagets tränare.Arkiv: Claes Nyberg/2012
Trelleborg HBK har inte råd att behålla Dejan Nedic som damlagets tränare.Arkiv: Claes Nyberg/2012Foto: 

– Det gick tyvärr inte att lösa det ekonomiskt mellan Dejan och oss och det är jättetråkigt. Nu måste vi helst kunna presentera en ny tränare inom de närmaste veckorna, menar Kristoffer Ekström i HBK:s damkommitté.

Resonemanget med ekonomin behöver inte innebära att Nedic var speciellt dyr. Ekonomin är helt enkelt extremt ansträngd i HBK.

Annons

– Jag vill absolut inte tala illa om klubben men jag hoppas, att man är införstådd med, att man aldrig kan få en seriös tränare som ska åka till Trelleborg för tre träningspass i veckan helt gratis. Och det kommer att krävas minst tre pass i division ett, menar Dejan Nedic.

Dejan Nedic , som tog över laget i januari, tycker i grunden att det är jättetråkigt att resan med HBK upp i elithandbollen fått ett så abrupt slut och han vet att spelarna i truppen gått och väntat på beskedet att han ska vara kvar som tränare.

– Jag måste sätta mig ned under onsdagen och ringa runt till alla spelarna och meddela att det kommer att bli en ny tränare inför nästa säsong, säger han.

Enligt Dejan Nedic lär Birthe ”Buttan” Hansson fundera över att fortsätta som mentor via besök på något träningspass i veckan.

– Vi hoppas verkligen att vi kan få behålla Buttan men vi är helt på det klara med att hon bara har möjligheten att vara just mentor till en huvudtränare, säger Kristoffer Ekström.

Ekström meddelar också att Jenny Hansson slutar och att klubben – förutom en ny tränare – söker en målvakt plus fyra-fem utespelare som kompletterar truppen.

När det gäller Eje Wilörs fortsatta engagemang i HBK:s damhandboll, kan han i nuläget inte ge något definitivt besked.

INTERNAL INTERNAL
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons