Nathalie missnöjd

Sport • Publicerad 26 augusti 2006

Trelleborgs representant vid simningens UVM i Rio de Janeiro, Nathalie Lindborg, var inte nöjd efter gårdagens 100 meterfritt. Detta trots att hon där nådde finalen:

– Jag har pratat med henne och hon är direkt missnöjd med loppet. Hon slutade åtta i finalfältet och kunde slutat betydligt bättre men hon tog helt slut, förklarar Caroline Lindborg.

Caroline är Nathalies mamma och hon förtydlgar resonemanget så här:

– Hon gick ut för hårt och hade snabbaste öppningstiden och spydde efter att ha gått i mål. Hon fick besöka tävlingsläkaren och det är möjligt att hon fått i sig något.

Nathalie fick tiden 57,78 i finalen – att jämföras med försöket där hon fick 57,24. Tyskan Daniela Schreiber vann överlägset med nya mästerskapstiden 55,59 och i finalen fick Nathalie även stryk av lagkompisen Lina Edlund. Linda simmade in på sjätteplatsen med tiden 57,35, efter att egentligen missat finalen med minsta möjliga marginal. En fransyska avstod sin finalplats och därmed fick alltså Lina plats.

I sammanhanget ska sägas att Nathalie Lindborg är född 1991 och är därmed två år yngre än de flesta. Däribland både tyskan och Lina Edlund men samtidigt två år yngre än kinesiskan Yi Tang. Som simmade in på 56,60...

Nathalie hade sent i går kvar att simma 50 meter fritt och lagkappen över 4x100 fritt och UVM avslutas i morgon.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.