Nathalie Lindborg tar plats i EM-truppen

Nathalie Lindborg är uttagen i den svenska EM-truppen i simning. På tisdagen kom ett sant och efterlängtat glädjebesked för den 17-åriga TKS-simmerskan. ”Det här har jag kämpat för länge, länge”, säger hon.
Sport • Publicerad 12 februari 2008

Förbundskapten Thomas Jansson offentliggjorde i går den svenska trupp som ska representera Sverige vid EM i lång bana i Eindhoven den 18-24 mars.

27 simmare fick plats. 22 av dem var nominerade redan före helgens GP-simningar i Jönköping. Bland de fem nya namnen fanns Nathalie Lindborg från Trelleborg Kappsim.

- Jag trodde det inte, men jag hoppades verkligen. Det har varit så nervöst, jag har inte kunnat tänka på något annat, berättar hon.

Klockan 14.00 på tisdagseftermiddagen lanserades truppen på Svenska Simförbundets hemsida.

- Jag läste det på internet. Det känns jättebra.

I söndags vann hon 100 meter fritt på 56,52 mot namnkunnigt motstånd. Det räckte för att Thomas Jansson skulle ta med TKS-talangen till EM.

TKS-tränaren Gunnar Wismar talade på tisdagen med Thomas Jansson.

- Tanken är att Nathalie kommer att simma första sträckan i försöksloppet på 4x100 meter fritt den 18 mars, berättar Gunnar Wismar.

- Om hon vill vidare till kommande mästerskap gäller det att hon gör under 56 sekunder, fortsätter han.Med "andra mästerskap" menas förstås OS i Peking. Första steget dit är nu avklarat i och med nomineringen till EM-truppen.- Nu ska jag köra som fan, utbrister Nathalie.

Förbundskaptenen Thomas Jansson säger att den EM-trupp han tagit ut är mycket kompetent.

- Prestationerna under EM får avgörande betydelse för formandet av OS-truppen. Jag har förväntningar om att OS-truppen kommer att bestå av omkring 20 simmare när väl Sveriges Olympiska kommitté sagt sitt i slutet av mars månad, kommenterar Thomas Jansson på Svenska Simförbundets hemsida.Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.