Näset upp i serieledning

IFK-Näset blev en briljant fotbollsunderhållning på småklubbsnivån, där Näset till sist drog det längsta strået och vann med 1-0.
Sport • Publicerad 17 september 2004

– Lysande!

Så uttryckte sig gamle landslagsspelaren Henry Thillberg, när han under långa stunder i andra halvlek njöt av BK Näsets fina passningsspel i derbyt mot IFK.

Den första halvleken var helt jämn där de båda lagen var väldigt sparsamma med att skapa direkta målchanser. Mot slutet vaskade IFK fram ett par vassa chanser, där Stefan Takac var närmast med ett skott i Peter Larssons högra stolprot.

Näsetmålvakten agerade väldigt säkert under hela matchen och på andra hållet är normalt Jonas Fredriksson minst lika säker. Dock inte denna kväll och till sist blev Jonas också lite halvt skuld till det mål som gav Näset segern. Magnus Irtelius sköt ett skott från 25-talet meter och Jonas släppte en retur som Dan Norlin pangade in från nära håll till 0-1. Då hade det gått 68 minuter och Näsets ledning var inte alls orättvis, men båda lagen bjöd till på ett helt annat sätt i andra halvlek. IFK var heller inte utan chanser och hade en boll längs mållinjen av Martin Laneryd strax före avgörandet och Lindit Idrizis hade ett genombrottsförsök momentet dessförinnan. Lindit var mycket nära att göra mål men Mikael Bengtsson räddade i sista stund. Mikael var mycket duktig matchen igenom och det är samme Mikael Bengtsson som Conny Karlsson snarast vill ha över till TFF. En situation som etsat sig fast i minnet är den där Bekim Ismajli försökte få en straff tio minuter från slutet – men domaren, Christer Sandgren, ansåg att Bekim filmade och gav denne ett gult kort.

Bäst på hela planen var rutinerade Stefan Thunell som sisteman i Näset men han hade konkurrens. Mikael Bengtsson är nämnd och Magnus Jennefelt och Magnus Irtelius bör nämnas extra. Bäst i IFK var Stefan Takac tillsammans med Jim Nilsson och Christian Andersson.

Sigge Hansson

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.