Annons

Någonting är fel i svensklägret

Hasse Bergqvist beskriver det kanske allra bäst. - Nu är det "tung gung". - Om trenden fortsätter får vi titta på upplägget och se om vi kan hitta något. Eller så ligger vi någon dag fel i formen. Eller så jobbar vi fel mentalt, fortsätter förbundskaptenen.
Sport • Publicerad 22 juli 2003

Pratet om den mentala biten kommer efter vad som hände med regerande europamästarinnan på 100 meter bröstsim. I finalen var hon hela 2,8 sekunder från tiden från EM. Utslagen och nära till tårar lämnade hon bassängen. - Det har varit en lång och tung dag. När jag stod på startpallen i morse körde det ihop sig totalt i skallen. Jag fokuserade på fel saker, säger Emma. Negativa tankar och Emma Igelström verkar vara en omöjlig kombination. Särskilt när hon på tester visat upp en mycket fin form. - Jag har aldrig varit i så bra form, har aldrig simmat bättre på träning. Jag har det inom mig men jag måste samla ihop alla pusselbitarna i huvudet. Det är två distanser kvar och jag har två dagar på mig att hitta rätt. Hon försöker förklara vad som hänt. Hon försöker förstå. Det är tydligt att hon inte mår bra. - 364 dagar om året har jag älskat det jag gjort, men den här dagen är den längsta och den tyngsta. Anna-Karin Kammerling simmade final på 100 fjäril och började bra. Var faktiskt under världsrekordtiden vid vändningen. - Jag försökte göra mitt eget lopp men trodde inte att de första 50 gick så fort. Efter vändningen var det jättevågigt och jag kom inte in i simningen. Hon hade medalj i 75 meter, men chanserna försvann den sista biten in mot mål och hon blev sexa. - Klart jag är besviken. Tanken var att jag skulle gå ut mjukt, men tydligen kostade öppningen för mycket. Den svaga svenskstarten kan ha spridit oro i truppen. Det tror Hasse Bergqvist. - Vi har haft två jävligt tunga dagar. Nu har vi haft våra fyra världsstjärnor i vattnet och det är bara Anna-Karin som har hållit en bra nivå och det är en ovan situation för oss. - På kvällens samling kommer jag använda ord som jag inte har använt i de här sammanhangen på fem år. Emma Igelström tror dock på bättring. - Jag är övertygad om att alla kommer ta sig i kragen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons