Annons

Mycket vilja när 94-laget vann

Det var vackert väder och vackert spel när gamlingarna vann. TFF från 94 segrade med 6-2 över Trelleborgskombinationen. Tre mål gjordes av Ola Severin.
Sport • Publicerad 27 juli 2004

Ymorvallen mitt ibland sädesfälten och en gyllene kvällssol var en perfekt inramning när de gamla hjältarna återförenades på en fotbollsplan. Tio år har gått sedan Uefacup-äventyret men flera av spelarna är fortfarande aktiva, om än på lägre nivåer. Inför matchen var de flesta osäkra på hur laget skulle prestera. Redan på inmarschen syntes det dock att spelarna var taggade. Det var inte bara ett jippo. De här spelarna vill vinna, även när det inte gäller något. Den här gången bestod motståndarna av en Trelleborgskombination med spelare från Ymor, IFK och TFF. Efter en inledning när positionerna var lite osäkra i 94-laget såg spelet allt tryggare ut. Det första målet kom redan efter fem minuter genom Fredrik Sandell. När klockan stod på tio kom Trelleborgskombinationen i ett anfall. Jonas Brorsson, den hårdföre backen, bröt ganska våldsamt och det blev en farlig frispark för motståndarna. - Ja, allt är som vanligt, kommenterade Bengt Cederberg från kanten. Och det var det. De gamla lirarna visade att de fortfarande kan spela boll. Och gliringarna och kommentarerna från sidan av planen var många. - Det märktes att de tyckte det var roligt, sa en imponerad Tom Prahl efter matchen. Efter 1-0 i halvtid började TFF ta över allt mer. I starten av andra hade de en period när de kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Flera kombinationer och snabba attacker enligt invanda mönster rullade upp motståndarna. Efter 56 minuter tryckte Ola Severin in en hörna. Några minuter senare var det dags för den aktive Issa Manglind att göra mål när han vinklade en frispelning av Sandell upp i nättaket. Kombinationen kom tillbaka genom Mounir Fahkro som reducerade till 1-3 som också fick slå en straff i andra halvlek. Den räddades dock snyggt av TFF-målvakten. Sen var det återigen 94-laget för hela slanten. Ola Severin gjorde till slut hela tre mål och Manglind ett till. Anders Grimberg hade en boll i stolpen och Anders Palmér som stod för många läckra framspelningar borde kanske också gjort mål. Slutresultatet blev 6-2. Det var välspelat och roligt. När Apostolos Papias råkade sänka en motståndare i mitten av andra gick Trelleborgstandläkaren fram för att titta hur det stod till med vederbörande. - Kollade du fyllningen Papias? hördes omedelbart från kanten.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons