Mycket nytt i Höllvikens Gif

Sedan fjolårets höstavslutning och inför säsongens första träningspass på måndag har mycket hänt i division två-laget Höllvikens Gif. I grunden är det mesta nytt - även bredvid planen, där Lasse Ankarberg tagit plats på kansliet och där Niclas Nylén och Benny Mårtensson tagit över tränarsysslan.
Sport • Publicerad 11 januari 2002

Peter Fransson finns dock som tidigare som något av spindeln i nätet, när det gäller spelarkontrakt och -övergångar och han har en hel del att komma med:

- Vi har visserligen blivit av med flera A-lagsspelare från fjolåret men sammantaget ser det bra ut och kanske med plus på nyförvärvssidan. Där har vi i nuläget klart med Vilnert "Ville" Registre från IFK Trelleborg, Fredrik Jonsson - som återvänder från FC Höllviken, Asim Berbes, IFK Simrishamn, Admir Brzovic, Bosnien och Jörgen Persson från Rydsgård.

- Dessutom vill Martin Nordbladh, IFK Trelleborg, Martin Andersson och Martin Gruijo från Husie samt målvakten Jonas Fredriksson från Åkarp spela med oss. Dessa är dock inte på något sätt spelklara för oss. Jag kan också nämna Jens Nordström - som fortfarande tillhör MFF och som varit och tränat med oss under senhösten, fortsätter Peter Fransson.

Ville Registre är samme Ville som under flera år var en viktig kugge i IFK Trelleborg men som drabbades av ett benbrott för ett par år sedan. I och med att Ville nu har vilat från fotbollen under mer än två säsonger är han också automatiskt spelklar för Höllviken.

Jörgen Persson har varit spelande tränare i Rydsgård de senaste tre säsongerna men var tidigare skyttekung med IFK Malmö i division två. Dragningen till Höllviken har skett via svågern och tränaren Niclas Nylén. Målvakten Jonas Fredriksson behövs, eftersom Goran Jovanovic har lämnat för Nike och eftersom Jonas Björkqvist befinner sig i Sälen som skidinstruktör under försäsongen.

Förutom Goran Jovanovic - och Kristian Haynes till TFF - har följande lämnat Gif sedan i fjol: Christian Karlsson, IFK Hässleholm samt Daniel Karlsson och Bekim Ismajli, Brantevik i division fem och som i år tränas av fjolårets Gif-tränare, Ulf Larsson.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.