Annons

Mycket nära ny spelarkatastrof

I matchen mellan Klagstorp och Behar återstod några minuter att spela och då var det mycket nära en repris av händelsen som utspelade sig på Ymorvallen för några veckor sedan.
Sport • Publicerad 13 juni 2005

Klagstorp ledde med 2– 0 hemma mot Behar och segern var i praktiken i hamn, när domaren, Mikael Kvist, delade ut ett gult kort till Behars Amir Smajic. Så här beskriver Mikael situationen:

– Jag hade ett avvaktande gult kort att ge spelaren och när det blev ett frisparksläge gav jag honom det. Då skriker han "din dj-a idiot" varpå jag ger honom även ett andra gult kort och ett påföljande rött. I samma ögonblick som jag visar det röda kortet blir han helt tokig och rusar mot mig, samtidigt som han skriker att han ska märka mig. Tack och lov lyckades hans medspelare brotta ner honom och hålla honom, annars vet jag inte vad som hade kunnat hända.

Annons

Vid samtal med Amir Smajic beskriver han händelsen så här:

– Jag kände mig provocerad av domaren hela matchen och jag vet inte vad som hände med mig – jag kunde inte behärska mig, när han visade mig det gula kortet.

Vet du inte vad som hände i Trelleborg för någon vecka sedan, när Pelister spelade?

– Jo!

Vad är det som håller på att hända och vad tänkte du göra?

– Jag vet inte och jag kunde som sagt inte kontrollera vad jag gjorde.

Nu väntar förmodligen även en längre avstängning för din del och vad har du att säga sammantaget om händelsen?

– Jag har inget att säga men kände mig provocerad.

Beharledaren, Ismet Dedic, är glad över att medspelarna hann ingripa och kan heller inte förstå Amirs reaktion:

– Nej, han är definitivt inte någon som jag trodde skulle kunna överreagera så och vad ska vi ledare kunna göra från sidan av planen, när något så oväntat händer? Vi tar, så klart, starkt avstånd till Amirs uppträde.

Annons

På plats fanns en domarkontrollant från Skåneboll och detta bidrar säkert till att händelsen tas på extra stort allvar och speciellt, som sagt, bara någon vecka efter en mycket allvarlig incident. en incident, där domaren blev nedslagen och där spelaren blev avstängd under två år!

Matchen vann Klagstorp överlägset och förutom 3– 0 (1– 0) skapade man mängder av målchanser, där både stolpe och ribba träffades mer än en gång. Johan Persson inledde målskyttet, Gert-Arne Persson fortsatte och Andreas Hansson avslutade i slutminuterna.

Tre Lyktor– Café Vinyl 7– 0

Mats Palmqvist börjar få ordning på målskyttet och det smittar av sig och i går vann Tre Lyktor en övertygande seger mot Café Vinyl. Ställningen i halvtid var 2– 0 och till sist alltså hela 7– 0. Mats gjorde två av målen och lika många gjorde Emil Lindqvist. Övriga mål gjordes av Ismet Guta, Paul Magnusson och Ziyad Adiguzel.

Irak– Skansen 5– 1

Skansen återföll snabbt till förlorarnas skara men 1– 5 (1– 2) speglar inte händelserna.

– Nej, det tycker jag inte utan matchen var ganska jämn. Vi försökte framåt och då blev det blottor bakåt, menar tränaren, Per Sandberg.

Tröstmålet för Skansen gjordes av Rasmus Lindqvist.

L Beddinge– VVK 1– 2

Lilla Beddinge är inne i en formsvacka och nu blev det förlust hemma mot VVK, där Ahmed Azimi gjorde enda hemmamålet.

Sigge Hansson

FOTBOLL KLAGSTORP
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons