Annons

Mustafa missar matcher

Öresundscupen sågs som ett viktigt avstamp på säsongen. Men premiären får vänta för Mustafa El-Molla. ”Det är tungt. Vi ska ju satsa hårt i år”, säger tränaren Ingmar Fors.
Sport • Publicerad 11 september 2009

TRELLEBORG. I BK Amatör beskrivs säsongen som den viktigaste i Mustafa El-Mollas karriär. Sommarträningen har gått bra, och Mustafa kommer full av revansch efter vårens tunga avhopp inför SM på grund av sjukdom.

– Vi ska satsa stort. Han ska möta varierat motstånd, skaffa sig internationell erfarenhet, säger tränaren Ingmar Fors.

Annons

Men säsongspremiären får vänta. Mustafa El-Molla har tvingats hoppa av Öresundscupen i Rosengård som avgörs i helgen.

– Ingen vill annat än att Mustafa ska upp, men nu är han sjuk. Han måste komma igång och börja träna ordentligt, annars är det kris till Hilleröd cup (internationell tävling 9–11 oktober).

Under tre veckors tid har Mustafa hämmats av en förkylning.

– Den har kommit och gått. Jag har tränat lite, men jag är inte klar för match.

Hur ser du på att du missar Öresundscupen?

– Jag har aldrig gillat den tävlingen. Det är klart att det varit en bra start på säsongen för mig, men nu blev det som det blev.

Ingmar Fors hoppas att klubbens 18-åriga affischnamn snart är klar att gå upp i ringen. Klart är att tränaren hyser viss oro.

– Det är viktigt att han äter ordentligt. Jag hoppas att han själv inser hur viktig den här säsongen är.

Mustafa El-Molla menar att det finns annat i livet.

– Just nu har jag mycket att göra. Boxningen tar mycket tid, jag jobbar på helgerna och håller på att ta körkort. Sedan måste jag ha tid med familjen.

Annons

Är du villig att satsa på boxningen?

– Jag satsar så mycket jag kan.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons