Annons

Munkavel på i TFF

På tisdagen spred TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson ut namnen på flera av klubbens potentiella nyförvärv för media. Den taktiken kritiseras av kommande tränaren Tom Prahl. Och plötsligt är det munkavel på som gäller i TFF.
Sport • Publicerad 8 november 2007

I tisdags presenterade klubbdirektören Lasse Larsson namnen på fyra av de spelare som klubben är intresserade av.

På onsdagen, efter ett möte mellan styrelsemedlemmar, tränare och klubbdirektör, var Tom Prahl inne på en helt annan linje.

Annons

– Vi har ingen anledning att kommunicera ut några namn. Jag kommenterar inte vilka eventuella spelare som vi siktar in oss på, slog han fast.

Antingen en helt ny strategi eller också handlar det om vilken person som uttalar sig. Tom Prahl har dock sin åsikt klar.

– Det tillhör spelet att media spekulerar. Men det är så mycket som kan gå fel. Man kan få intrycket av att någonting är klart och om det sedan inte går i lås kan folk ta det på fel sätt. Bättre då att vi presenterar när vi har något mer definitivt. Det är ett arbetssätt som vi har valt.

Nu har namnen på några av de spelare som ni är intresserade av kommit ut. Diskuterade ni detta faktum på mötet?

– Nej, det pratade vi inte alls om. Nu är de presenterade och det är väl inte hela världen.

Vad kom ni fram till på mötet?

– Vi lade en viss strategi om hur vi ska gå vidare. Men det är ingenting som vi går ut med. Lasse Larsson avslöjade i gårdagens TA att klubben varit i kontakt med Fredrik Söderberg, IFK Värnamo, och Rasmus Östman, BK Forward.

För Sydsvenskan avslöjades två brasilianska spelare: Maicon dos Santos och en spelare med artistnamnet Pelé.

På onsdagskvällen sökte TA-sporten Lasse Larsson för en kommentar. Utan framgång.

Frågan varför Lasse Larsson gjorde detta medvetna val, att avslöja potentiella nyförvärv, lämnas därmed obesvarad.

Annons

När det gäller de brasilianska spelarna som avslöjats är det inte mycket som talar för att de hamnar i Trelleborg.

Pelé blir troligtvis kvar i Brasilien och 27-årige Maicon är inte hetare än någon annan.

– Maicon ser vi som en kantspelare till höger, men han är inte mer än ett namn. Vi är främst intresserade av att hitta unga spelare som kan innebära en investering på sikt.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons