Motigt för Stavsten

Stavsten hade egentligen aldrig någon reell chans mot Önnered på lördagen och man var heller aldrig i ledningen. Efter 5–5 tackade göteborgarna för sig och drog ifrån. Som mest ledde man med sju bollar men till sist slutade det 27–31 (13–14).
Sport • Publicerad 22 november 2008

Med tre tunga namn borta blev det motigt redan från början och det kändes på något sätt nästan uppgivet redan från avkast.

- Det är inte lätt att vara utan tre tongivande spelare, där Martin Ljungqvist har problem med ena foten, Mathias Jacobic med ena knäet och Niklas Ljungqvist som legat magsjuk i veckan. Vi fick ju också jaga hela matchen igenom och Önnered var klart bättre än oss i dag.

Så säger tränaren Dejan Nedic efteråt och han hade väl egentligen bara anledning att vara helt nöjd med två spelare.

- Ja, "Micke" i målet kommer ju in och gör det riktigt bra och så tycker jag Linus är duktig framåt och speciellt i den andra halvleken.

Micke är blott 16-årige målvakten Michael Andersson och Linus Asu är lika med Stavstens bäste målskytt - tillsammans med Theis Husfeldt. Båda kom upp i sju mål. I övrigt var det tunnsått med prestationer i hemmalaget, där Fabian Nyberg, nyförvärv från YIF, fick göra debut.

- Inte lätt för Fabian att komma in när vi hela tiden får jaga men han fick ju göra ett mål och det är roligt, avrundar Dejan.

Gästande Önnered är ett väldigt ungt och lovande lag - lett dock av en riktigt rutinerad spelare. Patrik Rodzewitz är äldst med sina 29 år och han blev också matchens klart bäste målskytt med elva mål.

Patrik Rodzewitz är kanske ingen märkvärdig handbollsspelare i sig men väldigt "avig". Så avig att stavstenarna aldrig fick riktig kontroll över hans finter och framstötar och i stort avgjorde det nog matchen.

Tillsammans då med planens absolut bäste spelare; Önnereds målvakt Daniel Bergqvist. Han tog det allra mesta och lite till!

Nu väntar ett tufft derby hemma mot Malmö den 1 december och med mer än en vecka dit - ja, då hinner säkert stavstenarna också smälta förlusten mot Önnered.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.