Annons

Möte bakom stängda dörrar

MF Pelisters styrelse hade hoppats kunna presentera en ny tränare redan under måndagens möte med spelarna men så blev inte fallet. Mötet hölls bakom stängda dörrar och redan före fick TA-sporten beskedet att inga uttalanden kommer att göras efter mötet.
Sport • Publicerad 26 april 2010
Det var stängda dörrar som gällde, när Pelisterstyrelsen samlade spelartruppen för möte i går. Senare i veckan hoppas man kunna presentera en ny tränare.
Det var stängda dörrar som gällde, när Pelisterstyrelsen samlade spelartruppen för möte i går. Senare i veckan hoppas man kunna presentera en ny tränare.Foto: 

TRELLEBORG. Trots detta och att det var just Kole Mitkovski i styrelsen som meddelade detta lämnade han ändå följande bulletin eftertåt:

– I nuläget verkar det inte som om någon i truppen lämnar utan alla kommer att fortsätta. När det gäller ny tränare har vi tre-fyra intressanta namn och vi hoppas kunna presentera en ny tränare under onsdag eller torsdag.

Annons

När det gäller nya tränare, säger ryktet att Anders Palmér fått en förfrågan att komma tillbaka men tackat nej. Anders går tyvärr inte själv att nå och befinner sig för tillfället i USA.

Ett annat namn som dykt upp är Sven-Gunnar Moberg och som var en av kandidaterna, när Meysam Javan tog vid. Sven-Gunnar bestämde sig dock så sent som förra veckan att ta över Skivarp.

Så här års är det, så klart, inte många tränare som är lediga men en är Jonas Brorsson – som dock hoppade av som tränare i BK Näset så sent som i fjor.

”Djoko” Korlevski som var ordförande innan Jörgen Johansson tog vid, säger så här beträffande det som hänt:

– Jag tycker det är bedrövligt och även om jag tycker om Meysam (Javan) så tycker jag de båda tog ett alldeles förhastat beslut. Även om det är tränarna som ska ta ut laget så måste en ordförande få ifrågasätta en laguttagning och detta var väldigt speciellt.

Han fortsätter med att berätta den version han fått klart för sig och då låter det vidare så här:

– Vad jag har hört, så var det bestämt att ”Aze” (Alexander Cvetkovski) skulle stå eller rättare sagt man skulle spela med samma vinnarlag som i premiären mot IFK och som ju spelade väldigt bra. När det nu inte blev så – och det lär ha ändrats under lördagen – ifrågasatte Jörgen laguttagningen och det tycker jag han ska få göra i ett fall som detta.

Meysam Javan ger en annan bild av händelseförloppet och han säger så här:

– Där har Djoko fått fel uppgifter och det var så att jag ringde upp Aze redan under onsdagskvällen och förklarade för honom vilket beslut vi tagit. Jag sa att båda målvakterna är väldigt jämna och att Edon skulle stå mot IFK Malmö men att Aze sedan skulle vara tillbaka i målet mot Höör. Edon fick reda på samma beslut under torsdagsförmiddagen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons