Annons

Mot Wexiö ska Pinvgin vinna

Sport • Publicerad 4 juni 2005

Efter 29"3-segern i hemmamötet får Pingvins herrar bära favoritskap i lördagens bortamöte med Wexiö. Detta trots några mindre bra insatser på slutet.

– Mot Malmö var vi pinsamt dåliga, säger tränaren Mark Stacey och visst oroar det att Wexiö nyligen slog just Malmö.

Annons

Men nu är Pingvin skadefritt och trots turbulensen i samband med tränaren Rico van Wyks avhopp bör Pingvin kunna besegra Wexiö. Det måste i alla fall laget om man inte vill riskera att missa höstens elitserie.

– Det handlar mest om attityd och inställning. Vi måste spela för varandra. Men det verkar som att lagandan är bättre nu, säger Mark Stacey, som tillfälligt tagit över tränarsysslan.

När det gäller Pingvins damer är favoritskapet mer självklart. Pingvin har gått som en ångvält genom serien hittills och kanske kan laget också ha hittat en tränare. Det är herrlagets nyförvärv, sydafrikanen Paul Lenz, 32, som tagit sig an sysslan.

– Han verkar jätteduktig. Det var Rico också men det är mer tempo på träningarna nu och det funkar perfekt för oss, säger lagkaptenen Sara Åkerman.

Pingvin får klara sig utan Britt Ahlström och Jenny Månsson, som båda har annat för sig, i drabbningen med Wexiö. Två tuffa avbräck.

Jonas Gustafsson

Rugby Trelleborg
Rugby Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons