Annons

Moskva inget för Thomas

I dag landar Thomas Magnusson efter äventyret i Moskva. Ingenting talar för att han har ett kontrakt med Saturn Moskva i bagaget.
Sport • Publicerad 8 juni 2005

Som en ensam satellit i Saturn Moskva. Det är ingenting för Thomas Magnusson som provtränat med den ryska klubben i en vecka, men som nu säger paká " hejdå " till ryssarna.

– Jag vet inte om de vill ha mig, jag känner inte att de visar något större intresse. Jag tolkar det som att de inte är intresserade och från min sida är det ungefär lika svalt.

Annons

Thomas Magnusson säger att han möjligen bildade sig fel uppfattning från början. Den mesta tiden tillbringar han på sitt rum och han är mycket nöjd med att han tog datorn med sig som är fulladdad med musik och filmer. På anläggningen har han tillgång till gym, jacuzzi och biljardbord.

" Jag har blivit grym på enmansbiljard, säger han.

En framtid i Ryssland kan han inte tänka sig.

– Jag vill ha ut mer av livet än vad jag kan få här. Jag har hört att det är bra betalt och de måste nog betala bra för att få hit spelare. Men vad ska man med pengar till när här är så tradigt, då ska det vara jävligt bra betalt.

I tisdags spelade han andra halvlek i träningsmatchen mot Rubin Kazan, en match som Saturn vann med 3"1.

– Jag hade förväntat mig mer och sa till spelarna att det var okej för att vara en träningsmatch. De svarade att så här ser det alltid ut.

Vad sa tränaren?

– Han bara står och mumlar tyst på ryska. Jag är som ett frågetecken och försöker bara lyssna efter mitt namn. Här är så lugnt och stillsamt. Innan matchen åt jag banan på genomgången och blev tillsagd av de andra spelarna.

Thomas Magnusson ser vistelsen i Ryssland som ett äventyr och vet inte när nästa chans dyker upp.

– Det ska bli skönt att få åka hem och få snacka svenska. Jag ser fram emot helgens match med Höllviken. Jag har ett kontrakt med Höllviken säsongen ut och det är jag nöjd med. Nu har jag gjort mitt här i Ryssland.

Martin Falkenby

FOTBOLL MOSKVA
FOTBOLL MOSKVA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons