Annons

Mjällby för tungt för Höllviken

Höllviken stod upp bra i hemmamatchen mot Mjällby, men med nio mer eller mindre ordinarie spelare borta orkade laget inte stå emot de tunga gästerna. Hemmalaget föll med 0-2 (0-0) inför 455 åskådare i en match som faktiskt kunde slutat oavgjort.
Sport • Publicerad 19 juni 2003

Mjällby satte tempot direkt och skapade också en handfull halvchanser under de första 20 minuterna. Giffarna växte dock in i matchen efterhand som respekten försvann och kom fram till ett par hyfsade avslut efter en halvtimmes spel, båda gångerna med avslut av anfallaren André Cedermarker. Bästa Höllvikenchansen i första halvlek kom strax före paus. Hemmalaget bröt ett Mjällbyuppspel och gick till anfall på bred front. Martin Nordbladh, för dagen på innermittfältet, blev sist på bollen och sköt ett pressat skott rakt framifrån som Mjällbymålvakten Fredrik Olsson tvingades tippa till hörna. - Mittfältet är inte min roll normalt, men det kändes faktiskt bra. Vi stuvade om lite i laget eftersom så många är borta. Meysam Javans skada senast är till exempel ett stort avbräck. Mjällby satte ettan en kvart in i andra halvlek på ett något märkligt men mycket snyggt mål av Daniel Nicklasson. Misstänkt lik en snedträff. Höllviken fortsatte hålla spelet väl uppe, och var heller inte långt från att kvittera Mjällbyledningen. John Bergqvist och Martin Nordbladh hade var sin nick i ribban. I stället kunde Mjällby gå upp och göra 2-0 genom Fredrik Olsson i 40:e minuten. - Jag tycker faktiskt att vi hade de vassaste chanserna, säger Höllvikens tränare Caspar Paukstadt. Oerhört synd att deras första mål kommer på det viset. Han får en helt otrolig felträff.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons