Annons

Mittfältare från Forward föll Tom Prahl i smaken

Fyra fotbollspass räckte för att övertyga TFF:s tränarduo. 19-årige centrala mittfältaren Rasmus Östman från BK Forward blir TFF:s tredje nyförvärv inför allsvenskan 2008.
Sport • Publicerad 13 december 2007

– Mogen och kraftfull i sitt spel. Det såg för bra ut för att vi skulle släppa honom ifrån oss, säger TFF-tränaren Tom Prahl.

Den gångna säsongen spelade Rasmus Östman 23 av 26 matcher för BK Forward i division ett norra. Förra veckan tränade han under matchlika förhållanden i Anderslöv.

Annons

– Jag anser att utvecklingsmöjligheterna är stora här, det är en lugn miljö och man behöver inte känna lika stor press. Dessutom har klubben två tränare med stor erfarenhet och det var det som gjorde att jag valde Trelleborg, säger Rasmus Östman till trelleborgsff.se.

Östman är inte bunden av något kontrakt med BK Forward. Däremot måste TFF betala utbildningsbidrag för 19-åringen, som också varit eftertraktad av bland andra IFK Göteborg. Tom Prahl tipsades om Östmans kvaliteter av gamle Norrköpingsledaren Tommy Wisell.

– Ingen klockren startspelare, men det kan gå snabbt. Jag tror han kommer att spela allsvensk fotboll nästa år, säger Tom Prahl.

Ett guldkorn?

– Klart man önskar det, men det är dumt att uttrycka sig så. Han har i alla fall bra karaktär och är spelskicklig.

Rasmus Östman ser sig själv som en tvåvägsspelare med både offensiva och defensiva kvaliteter.

– Jag gillar att ha mycket boll och ser mitt passningsspel och min spelförståelse som mina största styrkor, säger han till TFF:s hemsida.

Rasmus Östman är TFF:s spelare från den 1 januari då ett treårskontrakt börjar gälla.

Sedan tidigare har klubben gjort klart med backen Max Fuxberg och målvakten Johan Dahlin.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons