Annons

Mittfältare förlänger med TFF

Herman Hallberg stannar i TFF. Den skadeförföljde mittfältaren har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. ”Jag känner en stolthet i att representera klubben”, säger 25-åringen.
Fotboll • Publicerad 2 december 2022
Herman Hallberg förlänger med TFF.
Herman Hallberg förlänger med TFF.Foto: PETTER ARVIDSON

Herman Hallberg kom till TFF för tre år sedan från Kalmar FF. Mittfältaren har de två senaste säsongerna varit drabbad av både skador och sjukdomar. Men 25-åringen får nya chanser att visa upp sig på Vångavallen. På fredagen meddelade TFF att han skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta i Trelleborgs FF. Jag känner en stolthet i att representera klubben och det är bara bra känslor nu när allt är klart, säger Herman Hallberg, i ett pressmeddelande.

Annons

En skada som höll honom borta hela 2021. Våren 2022 var smålänningen tillbaka på planen men nya problem med kroppen satte hinder för en skadefri säsong. Det blev 16 matcher i superettan i år, men bara fyra från start.

– Det har varit tuffa år för mig rent fotbollsmässigt med de problem jag haft som hållit mig utanför fotbollsplanen. Därför är jag extra mån om att verkligen visa klubben att de gör rätt som satsar på mig även inför kommande säsonger, säger mittfältaren, och fortsätter:

– Det blir en vinter med stenhård träning för att vara redo när det drar igång igen så jag kan bidra och delta hela säsongen och ta TFF uppåt. Jag ser fram emot att vara skadefri och få kontinuitet i matchandet och får jag det så vet jag att jag kan bidra på planen. Jag har en positiv syn på vart det är på väg.

TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson kommenterar förlängningen:

– Problem med kroppen uppstår för de allra flesta spelare, men så mycket som Herman gått igenom under sina år hos krävs det ändå en hel del för att fortfarande kämpa på som han gör. Vi ser en förbannat bra inställning hos honom och tillsammans med sina styrkor i spelet både med och utan boll tror vi starkt på att han kommer vara väldigt viktig för oss framöver, säger han, i pressmeddelandet.

”Så mycket som Herman gått igenom under sina år hos krävs det ändå en hel del för att fortfarande kämpa på som han gör.”
Salif Camara Jönsson, sportchef TFF.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons