Annons

Mittbackar på plats i TFF

TFF tänker värva. Oavsett vad spelarna tycker. Under onsdagens träning fanns därför två nya mittbackar på plats. ”Det är oansvarigt att inte försöka förstärka”, säger Alf Westerberg.
Sport • Publicerad 27 maj 2010
Alf Westerberg har nya komponenter att laborera med på TFF-träningarna i veckan. Två mittbackar är på plats för provspel.
Alf Westerberg har nya komponenter att laborera med på TFF-träningarna i veckan. Två mittbackar är på plats för provspel.Foto: 

Efter vårens misslyckade värvningsförsök säger sig TFF ha lärt av sina misstag. Det menar assisterande tränaren Alf Westerberg.

– Vi ser att i våras när vi tyckte att vi hade all tid i världen så försvann den tiden snabbt. Så redan i början av juli vill vi att saker och ting är på plats.

Annons

Vill det sig väl kan en lösning nås betydligt fortare än så. Under onsdagsträningen fanns två provspelande mittbackar på plats.

Martin Komárek, 25 år från Tjeckien och Stefan Maletic, 23 år från Holland.

– Vad jag vet från de matcher jag sett på dvd så är Martin en duellstark och följsam försvarare. En bra huvudspelare. Stefan har ingen etablerad bakgrund som Martin men är en reslig spelare, 196 centimeter lång, säger Alf Westerberg.

Martin Komárek har de senaste säsongerna spelat för Sigma Olomouc som nyligen slutade sexa i den tjeckiska förstaligan.

– Via tips och kontakter har det kommit till vår kännedom att han kan tänka sig att röra på sig. Nu har vi honom här i en vecka för att få en bild av honom och kunna se honom live under måndagens U21-match mot HBK.

För Stefan Maletic som kommer från danska BK Frem med fotbollsuppfostran i holländska Vitesse rör det sig om en betydligt kortare provtid. Maletic gör troligtvis sin andra och sista träning för TFF idag. Därefter kan ytterligare provspelare tillkomma.

– Vi behöver en eller några förstärkningar och försöker jobba brett med de kontakter vi har. Det lär nog dyka upp fler namn om vi inte landar något snabbt.

Efter hemmamatchen mot Gais menade flera TFF-spelare att klubben inte behöver värva nytt. Något Alf Westerberg inte anser att TFF-ledningen kan ta någon hänsyn till.

– Oavsett den debatt som kommit upp så är det oansvarigt att inte försöka förstärka eftersom vi ser ett klart mönster på skadebenägna spelare. Vi kan inte kosta på oss att göra samma höst som vi gjorde vår, då är det kristallklart att vi åker ur, säger Westerberg.

Av dagens provspelare är Martin Komárek den som TFF-tränaren tror mest på.

Annons

– Jo det är honom vi sneglat åt ett tag men vi får se vad Stefan kan visa upp, han är ett oslipat kort. Men om vi landar det ekonomiskt har jag inget svar på, säger Alf Westerberg.

TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson har inte gått att nå för en kommentar.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons