Annons

Mittback tränar med TFF igen

Mattias Andersson tränade med TFF under november månad. Nu är han tillbaka på Vångavallen och provtränar på nytt med laget. ”Han besitter intressanta egenskaper”, säger sportchef Salif Camara Jönsson.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2023
Mattias Andersson under sin tid i Sion i en match mot FC Lugano.
Mattias Andersson under sin tid i Sion i en match mot FC Lugano.Foto: URS LINDT

24-årige Mattias Andersson är tillbaka på Vångavallen. Mittbacken tränade med TFF under flera veckor i slutet av förra året. Nu ska nye tränaren Per-Ola Ljung få bekanta sig med honom.

– Vi kände att vi ville kolla på Mattias ytterligare och nu med Peo Ljung på plats också. Det är en rejäl mittback som inte spelat så många matcher de senaste åren men som besitter intressanta egenskaper, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, till klubbens hemsida.

Annons

Mattias Andersson är just nu klubblös efter ett skadefullt år. Hans senaste klubbadress var danska Randers, där det blev två matcher i högsta serien.

Han värvades när han var 18 år från Malmö FF till Juventus. Under hans kontraktstid med Juventus var han utlånad till nederländska FC Den Bosch och sedan schweiziska FC Sion, som sedan värvade honom. Han tillhörde Sion i två år innan han flyttade vidare till Randers.

Han har dragits med en ljumskskada senaste halvåret och rehabtränade på Vångavallen under hösten.

– Just nu handlar det bara om minuter. Min kropp har varit rätt ostabil de senaste åren. Jag vill börja spela och känna att jag håller i 25 matcher under en säsong och känna glädjen med fotbollen igen, sa Mattias Andersson till TA i slutet av november.

TFF har just nu bara två mittbackar i truppen, Mikko Viitikko och Abel Ogwuche. Såväl Jesper Modig som Isak Jönsson har lämnat klubben i vinter.

När TA frågade Salif Camara Jönsson för en vecka sedan om Mattias Andersson, sade sportchefen att han inte kommer att fortsätta att träna med laget.

Han sa då också att det inte pågick förhandlingar med honom.

– Nej inte i dagsläget. Utan han hade den sejouren när han var med oss och fick rehab och vi hjälpte honom med den biten. Sen får vi se lite längre fram hur det blir. Just nu finns det inga förhandlingar mellan oss, sa Salif Camara Jönsson då.

”En rejäl mittback som inte spelat så många matcher de senaste åren men som besitter intressanta egenskaper.”
Salif Camara Jönsson

Som TA berättat tidigare provtränar även 24-årige Gian Mendez med TFF. Den offensiva mittfältaren som kommer från en säsong med division tre-klubben Syrianska Eskilstuna IF anslöt på provspel i slutet av november, och har varit med laget hela denna veckan.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons