Annons

Misstag straffade Vikings i sudden

Första hemmamatchen i alltrean gav en poäng. Ett försvarsslarv i egen zon låg bakom Åsedas segermål till 4–3 i förlängningen.
– Det får jag ta på mig, sa Jimmi Oor, nyförvärv från Limhamn som gjorde första matchen i Tif Vikings.
Ishockey • Publicerad 14 december 2017
Daniel Jönsson gav Tif Vikings ledningen med 2–1 i första perioden.
Daniel Jönsson gav Tif Vikings ledningen med 2–1 i första perioden.Foto: Tomas Nyberg

Tif Vikings har fått en okej start i alltrean. Fyra poäng på två matcher innebär att laget är med. Men slutet mot Åseda var snöpligt. Numerärt överläge och chans att avgöra blev istället mål i baken.

– Vi har ju ett fyra mot tre spel, jag håller i pucken när vi ska byta men lägger den till deras spelare så de blev näst intill två mot noll. Jag skulle lägga pucken till en ny back som kom in, men vi kommunicerade inte så bra, sa Jimmi Oor.

Annons

Nyförvärvet tog annars för sig omgående genom att göra lagets första mål.

I övrigt var det en jämn match, där Smålandslaget var rappare i första perioden innan Vikings steppade upp. Lägena fanns för hemmalaget att koppla grepp, bland annat vid spel i fem mot tre i slutet av andra perioden.

Jimmi Oor är en av tre spelare från Limhamn som förstärkt Tif Vikings i alltrean. Backarna Gustav Sandgren och Robin Hansson är de andra två.

– Här är högre tempo, helt klart. Det är för att vi är folk på träningarna, det har vi inte varit innan, sa den 27-årige centern.

Varför hamnade ni här?

– Jag trivdes inte så bra i Limhamn, vi var tio till tolv man på träningarna. Sedan träningarna i sig, det var inget tempo. Så är allt runtomkring väldigt bra här. Vi har bra trupp och det är hård konkurrens, det ska det vara, sa Jimmi Oor.

På söndag väntar Norrköpingslaget IK Guts på bortaplan.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons