Annons

Missar i massor

TFF skapade en handfull riktigt, riktigt feta målchanser mot Ljungskile " men gjorde bara ett mål. "Avsluten är inte alls bra", säger Jonas Bjurström som själv hade nio avslut i matchen, utan att få in bollen i nätmaskorna.
Sport • Publicerad 29 augusti 2005

Ett lag som inte sätter sina chanser blir ofta straffat till slut. Det blev TFF mot Ljungskile. Efter det tidiga 1"0-målet ägde hemmalaget matchen och radade upp chanser.

Ändå fick poängen till slut delas med Ljungskile, som med tio minuter kvar att spela satte kvitteringen. Det var Johan Patriksson som elegant lyfte in bollen över Richard Richardsson.

Annons

Men det var inte där TFF förlorade sina poäng, för det var vad man gjorde. Det var på den andra planhalvan.

Den till anfallet uppflyttade mittfältaren Jonas Bjurström var briljant i sitt spel ute på planen men det var Bjurström som var målsumpare nummer ett den här dagen. Bäst läge hade han i den 61:a minuten. Patrik Redo snappade upp en boll efter en miss i Ljungskileförsvaret, passade till Bjurström, som hade hela målet att placera bollen i " men sköt utanför.

– Det är öppet mål. Det ska bara vara mål. Men jag får felträff, det är sånt som händer en gång i livet, säger Jonas.

Han brände också ett par frilägen, sköt en frispark en decimeter utanför en förstelnad Ljungskilemålvakts högra stolpe och sköt ett distansskott i slutskedet som den mycket duktige Nicklas Svensson med möda kunde rädda. Bjurström hade då själv drivit upp bollen och skaffat sig bra skottläge.

Det man kan säga till Bjurströms försvar är förstås att han är ovan i positionen på topp efter en hel karriär på mittfältet.

– Ja, lite ovant är det. Man kan få en chans helt plötsligt och jag måste bli mer koncentrerad. Jag borde absolut ha gjort mål i dag, säger han.

För TFF är det trots allt lovande att Bjurström gång på gång kommer i bra lägen. Han är nämligen helt inställd på att träna upp förmågan att göra mål.

– Det är viktigt att stanna kvar efter träningarna och nöta avslut 20 minuter.

Gör du det då?

– Ja, lite men nu får det bli mer.

Annons

Efter fyra matchers måltorka var det i alla fall positivt att laget gjorde mål. I den femte minuten spelade Niklas Nordgren fram Jonas Bjurström som sköt och på returen var Patrik Redo framme. Redos andra mål för säsongen.

– Det var riktigt skönt. Det tror jag vi behövde alla i laget, säger Redo.

– Men efter 1"0 ska vi punktera matchen, med de chanser vi har, fortsätter han.

Samarbetet med den nye anfallspartnern Jonas Bjurström fungerar bra, tycker han.

– Jättebra! Han ska gå och möta, vända upp och fördela och jag ska gå på djupet. men vi växlar lite och det har fungerat väldigt bra. Det är lätt att spela med honom, vi har jättebra snack. Nu kommer Toni Bahtiri tillbaka från sitt landslagsspel och hur Conny Karlsson gör då återstår att se. Återtar Bjurström sin plats på mitten eller får han spela kvar på topp, kanske tillsammans med Bahtiri? Svaret ges på söndag då Mjällby väntar på bortaplan.

Klart är i alla fall att Niklas Nordgren har fyllt luckan efter Bjurström på mitten.

– Med Toni har vi ett alternativ till, nöjer sig Conny Karlsson med att konstatera.

I avstängde Ivo Skiljos frånvaro fick Thommie Persson, 21, och Christian Ahlström, 19, bilda mittbackspar och det såg stabilt ut hela matchen.

– Det kändes säkert fram till målet. De bara skickade långt hela tiden och det kändes lugnt, säger en något nedstämd Thommie Persson.

– Det känns som att vi har tappat två poäng. Vi ville så gärna ha en seger.

Annons

Conny Karlsson var nöjd med att laget äntligen gjorde mål men hade förstås gärna sett några mål till.

– Vi borde ha gjort ett par, tre till, inget snack om det.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons