Annons

Misovksi har längtat efter hetluften

Fyra månader har gått sedan Petar Misovksi spelade en handbollsmatch senast. Makedoniern ser fram emot sin elitseriedebut. IFK Trelleborg åker med tre målvakter till kvällens bortamatch mot Redbergslid.
Sport • Publicerad 22 november 2006
Redo för elitseriedebut. IFK:s nye målvakt Petar Misovksi har gjort ett gott intryck på träningarna. I kväll är det matchallvar mot Redbergslid.BILD: Tomas Nyberg
Redo för elitseriedebut. IFK:s nye målvakt Petar Misovksi har gjort ett gott intryck på träningarna. I kväll är det matchallvar mot Redbergslid.BILD: Tomas NybergFoto: 

– Laget verkar helt okej, klubben är bra och jag gillar staden. Här finns många makedonier, säger 30-årige Petar Misovksi som kommit till IFK för att hjälpa klubben till slutspel.

Han anlände till Trelleborg från Skoplje i fredags. Han är spelsugen och laddad inför kvällens uppgift.

Annons

– Jag har tränat varje dag i fyra månader, berättar han.

Varda Skoplje försökte övertala sin 30-årige landslagsmålvakt att skriva på för den klubb där han spelat merparten av sin karriär.

– Men jag har spelat där så mycket och vunnit allt, fyra ligasegrar och fyra cup-vinster och jag har blivit utsedd till ligans bäste. Motivationen finns inte att spela vidare i Makedonien. I stället blev det IFK Trelleborg och den svenska elitserien.

– Jag har aldrig spelat handboll i Sverige tidigare, berättar han.

IFK-tränarna Johan Zanotti och Lars Norgren har sett sitt nya målvaktsförvärv i tre träningar.

– Han jobbar bra och det är en skolad målvakt, men vi vet inte i vilken form han är. Det är en sak att vara bra på träning, en annan att mota bollar i elitserien. Ännu är han ett oskrivet kort. IFK-tränarna funderade på att vänta med Petars debut till hemmamatchen mot IFK Ystad på lördag.

– Nu "löste" det sig ändå i och med att Daniel Lindquist blev skadad och vi kunde åka med tre målvakter. Det hade inte varit lätt att peta någon av "Andy" eller Ken, fortsätter Norgren.

Petar Misovksi är ett meriterat målvaktsnamn och hoppas kunna leverera redan i kväll.

– Det ska bli spännande, om vi spelar bra är allt möjligt, säger han.

Vad vet du om RIK?

Annons

– Jag känner förstås till deras tränare… Annars inte mycket, men vi har kollat på en film och de sägs ha en bra vänsternia.

Hur känns formen?

– Okej, jag har ju tränat mycket men det kan ta lite tid att hitta matchtempot, men jag har väntat länge på det här, det ska bli roligt.

Erfarna IFK-bedömare drar redan paralleller till Veroljub Kosovacs målvaktsspel.

– När det gäller närskottspelet påminner han om Kos, säger sportchefen Patric Sandblom. För egen del har Petar Misovksi en annan förebild:

– Serben Dejan Peric. Han är bäst, det är min förebild som målvakt. Han har stått i Barcelona och spelar nu i ungerska Veszprem.

Petar Misovski vet varför han kommit till IFK Trelleborg.

– Jag är professionell. Vi ska till slutspel, säger han.

Första uppdraget blir att stoppa Redbergslid.

90-årsfirande RIK har vunnit 20 SM-guld och dagens unga lag har varit säsongens överraskning så här långt.

Annons

Målvaktsmatchen kan bli svår att vinna den också.

22-årige skåningen Andreas Palicka har varit en av elitseriens bästa.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons