Annons

Milosevic aktuell för HBK

Trelleborg HBK:s lagbygge fortsätter. Mycket är oklart ännu, men klubben kan i alla fall räkna med Sebastian Carlsson till nästa säsong. Klubben för också samtal med elitseriemeriterade Nemanja Milosevic som gjort åtta säsonger i H43.
Sport • Publicerad 13 maj 2011
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /

Sebastian Carlsson återvänder till Trelleborgshandbollen efter en säsong i Lindesberg.

– Vi är muntligt överens, det är bara signaturen som fattas, säger vänstersexan.

Annons

Att det är signaturen som fattas är inte så konstigt. Eftersom klubben Trelleborg HBK inte är bildad ännu har man inga skrivna avtal.

Sebastian Carlsson rehabtränar fortfarande efter sin knäoperation och ser fram emot säsongen.

– Det känns som att man kommer att lyckas med att få ihop ett roligt lag, ett ungt och satsande lag, säger 20-åringen.

På måndag har HBK sin första träning. Nye tränaren Pelle Käll berättar att många av spelarna som då dyker upp inte kommer att vara helt klara. Klubben har en lång lista med namn på potentiella nytillskott.

32-årige Nemanja Milosevic är ett av namnen. Vänsternian har haft flera skadefyllda säsonger bakom sig där han haft problem med hälsenan. Efter åtta år i H43 går nu parterna skilda vägar. Men Milosevic vill mer på handbollsplanen.

– Jag och familjen vill stanna i Sverige och jag hoppas att jag kan ha klart med en klubb nästa vecka, säger Nemanja Milosevic som bekräftar att han för samtal med Trelleborg HBK.

– Vi har bara snackat, jag har inte fått något kontraktsförslag. De gör en intressant satsning och de har värvat en bra tränare. Jag har haft Pelle Käll tidigare och trivdes väldigt bra med honom, säger Nemanja Milosevic.

Pelle Käll vill inte kommentera om det pågår förhandlingar med Milosevic eller inte. Samtidigt säger han att han gärna vill ha serben i sitt lag.

– Det skulle vara en önskespelare för de flesta. Han skulle tillföra vilket lag som helst professionalism i träning och match, säger den nye HBK-tränaren.

I övrigt för klubben förhandlingar med bland andra Robin Carlström, Alexander Hansen, Jesper Partoft och Johan Börjesson.

Henrietta Johansson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons