Annons

Miljonarv till TFF

Nyligen meddelade TFF:s styrelseledamot Rune Andersson att han skänker 2,5 miljoner kronor till klubben. Nu står klart att ytterligare en miljongåva kommer TFF tillgodo.
Sport • Publicerad 22 januari 2003

En mångårig medlem som nyligen avlidit har testamenterat sin förmögenhet till klubben. - Naturligtvis är detta fantastiskt. En trogen TFF:are som stått utan några nära släktingar har tänkt på sin lokala förening, det är strålande, säger klubbens ordförande Bo Forsén. Nu får inte klubben alla pengar på ett bräde. Istället har en stiftelse bildats med ändamål att avkastningen ska komma TFF till godo. - Vi har vetat om det här i flera år. 1999 bildades stiftelsen och sedan dess har vi haft regelbundna möten med mannen ifråga, säger Bo Forsén. - Medlen ska gå till den idrottsliga verksamheten, det var så han ville ha det. Ryktet talar om att ett belopp omkring 8 miljoner kronor, men den uppgiften avvisas av Bo Forsén. - Så mycket är det inte, snarare handlar det om 2 eller 3 miljoner kronor. Det hela sköts av bouppteckningsmannen och inom några veckor vet vi bättre beloppets storlek och hur de är placerade.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons