Annons

Mikael Bengtsson – Henke Larssons första värvning

Mikael Bengtsson är klar för Landskrona Bois. På tisdagen skrev TFF:s förre vänsterback på för superettanklubben. ”Det ska bli kul, mitt mål är såklart att spela hela tiden”, säger 28-åringen till TA-sporten.
Sport • Publicerad 15 december 2009

TRELLEBORG. I måndags presenterades Henrik Larsson som Landskrona Bois tränare. I går presenterades Mikael Bengtsson som klubbens senaste nyförvärv.

– Att det inte blev TFF stod klart ganska snabbt. Så att det blev Landskrona känns bra, det har varit på gång ett tag. Vi har snackat länge och nu har vi kommit överens, säger Mikael Bengtsson.

Annons

Hur känns det att få Henrik Larsson som tränare?

–  Det ska bli kul, det är svårt att få någon med mer erfarenhet, han har rätt mycket med sig.

Inför övergången har Mikael Bengtsson pratat en del med Landskronas lagkapten Linus Malmqvist. 2006 och 2007 spelade de båda försvararna tillsammans i TFF. Nu återförenas de i superettan.

– Jag har väl pratat lite med Micke om hur läget är för oss i Bois, annars är det klubben som har fört dialogen, säger Linus Malmqvist.

Hur ser du på värvningen av Bengtsson?

– Vi är väldigt nöjda. Micke och passar bra in, han är precis vad vi var ute efter, han fyller kriterierna. Han har rätt ålder, bra rutin och erfarenhet, säger Malmqvist.

Mikael Bengtssons kontrakt med Landskrona sträcker sig över två år med option på ett tredje år.

–  Vi är naturligtvis supernöjda över att kunna knyta till oss en spelare med allsvensk rutin. Vi har länge letat efter en duktig vänsterspelare med en bra vänsterfot och det har vi nu, säger Per Harrysson, ordförande i Bois fotbollsutskott till Landskrona Bois hemsida.

Bengtsson kommer att fylla tomrummet efter Jesper Westerberg som lämnar Landskrona till förmån för Mjällby inför nästa säsong.

Värvningen av Mikael Bengtsson innebär att Landskrona Bois nu har värvat fyra spelare. Förutom ex-tff:aren är det Fredrik Svanbäck från Helsingborgs IF, Patrik Åström från Ängelholms FF samt Fredrik Karlsson från Lunds BK.

Annons

–  Det är ju inte jag som kommer att ta ut något lag men det är helt klart att vi fått mycket rutin i Mikael Bengtsson och Fredrik Svanbäck. Jag tror att vi kommer mycket väl förberedda till nästa års superetta.

– Vi har dock en hel del kvar. Förutom att vi ska engagera en ny assisterande tränare så kommer vi att värva tre eller fyra nya spelare till men dessa kommer troligtvis inte att bli klara förrän en bit in i januari, säger Per Harrysson.

Mikael Bengtsson kom till TFF under 2005 och har gjort 45 allsvenska matcher för klubben. Nu fortsätter karriären alltså i Landskrona Bois.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons