Annons

Micke håller liv i Klagstorp

Klagstorps Idrottsförening är en av alla viktiga byaföreningar på Söderslätt och den bildades 1944. Precis som många andra föreningar på landsbygden har KIF haft både med och motgångar. Just nu är det uppåt värre och en av dem som håller liv i anrika KIF är Mikael Paulsson.
Sport • Publicerad 19 maj 2010
Eldsjäl. Mikael Paulsson tränare i Klagstorps IF. Med bostaden i Klagstorp och jobbet i Trelleborg är det på vägen han planerar inför träning och match.
Eldsjäl. Mikael Paulsson tränare i Klagstorps IF. Med bostaden i Klagstorp och jobbet i Trelleborg är det på vägen han planerar inför träning och match.Foto: 

”Micke” är uppvuxen i samhället och har tillhört föreningen i nästan hela sitt liv och han är från tiden när förutsättningarna var lite annorlunda jämfört med dagens samhälle.

– Jag började som knatte och jag var väl i sjuårsåldern och då var här jättemånga barn i Klagstorp.

Annons

Anledningen till attKlagstorps IF i dag helt saknar ungdomsverksamhet – ja, den är så enkel att det inte har skett någon form av nybyggnation de senaste 20 åren och utan nya hus är det inte alltid så lätt att få ut barnfamiljer till byarna på slätten.

Hur länge höll du på med spel i klubben?

– Jag tvingades sluta 2007 och det berodde på att knäna var slut.

Hur många A-lagsmatcher hann du med?

– Jag vet inte exakt men jag tror jag kom upp i runt 500 matcher.

Hur högt upp i seriesystemet spelade du med Klagstorp?

– Jag spelade några matcher i division fyra och det var väl 1992 och när man flyttades upp efter hur man låg till inför sommaruppehållet. Vi spelade i femman under vårsäsongen och det var Bertil Olsson som tränade oss.

Micke slutade på grund av skadeproblem men samtidigt var intresset i klubben i stort på upphällningen just då. Man hankade sig dock fram även under 2008 men då kom Micke in i bilden igen men nu som ledare.

– Ja, jag började väl redan innan julen 2008 och tog vid inför våren 2009 och för tillfället ser det ju väldigt bra ut. Vi ligger stadigt på uppemot 20 på träningspassen och vi får hela tiden nya spelare. Ofta är det så att man känner någon i laget och så hänger man med ut och i dag bor de flesta i Trelleborg, även om flera har vuxit upp i och omkring Klagstorp.

Vad betyder Klagstorps IF för samhället?

Annons

– Föreningen betyder väldigt mycket. Dels går många och tittar på både träning och matcher och så har vi våra föreningsfester. En på Rosenhagen i Anderslöv om höstarna och så en sommarfest här på idrottsplatsen.

Även om inte Micke är direkt involverad i nämnda festligheter, så hjälper han till.

Säsongen har börjat bra för Klags-torp, även om det är lägsta serien som gäller men i helgen som gick kom första förlusten.

– Makedonija var bra men det är klart – sett till alla chanser vi skapade under första halvleken borde vi nog ha avgjort matchen då.

Micke pekar på laget som sådant, när det gäller framgångarna hittills men vid eftertanke hittar han andra orsaker:

– Vi har en helt otroligt bra stämning i laget och så har vi en styrelse som jobbar väldigt bra med Lars Persson som ordförande.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons