Annons

Michele Liuzzi tar över tipselit

Anders Palmér lämnar uppdraget som tränare för TFF:s tipselit. Ersättare blir Michele Liuzzi. "En fantastiskt fin människa och en mycket duktig instruktör", säger Lasse Larsson.
Sport • Publicerad 1 november 2005
Michele Liuzzi tar över TFF tipselit efter Anders Palmér. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas Nyberg
Michele Liuzzi tar över TFF tipselit efter Anders Palmér. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

TFF:s klubbdirektör fick vad han önskade.

Michele Liuzzi, 42 år, var förstavalet efter att Anders Palmér bestämt sig för att ingå i Malmö FF:s organisation.

Annons

– Jag känner Michele väldigt väl och han får nu uppdraget att ta hand om det mest intressanta tipselitlaget i TFF:s historia. Vi har aldrig haft så många landslagsspelare förut och många spelare håller en väldigt hög kvalitet, säger Lasse Larsson.

TFF har de senaste säsongerna nått flera framgångar på ungdomssidan. Juniorerna har vunnit DM två år i rad. P16-laget vann DM i fjor och spelade då även SM-final.

– Det kittlar att komma till en elitförening. Det är intressant att Trelleborg har en klar idé om att hälften av de i A-truppen ska komma från tipselitverksamheten, säger Michele Liuzzi.

I 15 år har han varit fotbollstränare, i ett år var han verksam i Trelleborg.

Säsongen 2002 tränade han IFK när klubben ramlade ur division två. Sedan dess har han tränat Husie IF.

– Jag vill förbereda spelarna på spel i seniorlaget. Det innebär att de ska träna som ett seniorlag. Till att börja med handlar det om fem till sex pass i veckan, säger Michele som såg TFF ta hem söndagens DM-final. Han kan inte dra några större växlar av den matchen men säger att det finns några saker som han vill arbeta med.

– Jag vill spränga gränser och jag vill att spelarna ska göra det omöjliga, de kan bli ännu bättre än vad de tror är möjligt.

Många har vittnat om att dagens ungdomar inte har den rätta viljan, att de helt enkelt är för lata för att satsa. Hur ser du på det?

– Vill man komma någonstans så går det inte att vara lat. Jag ser det som en ledarfråga, det gäller att se till att de jobbar hårt. Jag vill att alla spelare ska vara en lagkapten i laget och då menar jag att alla måste ta det ansvaret.

Kontraktet med TFF sträcker sig över två år och Michele Liuzzi börjar sin tjänst 1 januari.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons