Annons

Michaela trivs på scenen

För Michaela Bergman finns det inget roligare än att sjunga. Ja, förutom att rida då. Och där på hästryggen hörs en och annan sång.
Sport • Publicerad 21 februari 2008
Michaela Bergman och Libelle, hästen som tillhört hennes tränare Susanne Rosendahl. "Jag och Libelle klickade direkt", säger Michaela.
Michaela Bergman och Libelle, hästen som tillhört hennes tränare Susanne Rosendahl. "Jag och Libelle klickade direkt", säger Michaela.Foto: 

Ibland när Michaela Bergman sitter i sadeln hör hon hästens hovar i fyrtakt.

- Då kan jag komma på mig själv att sitta och sjunga, säger Michaela.

Annons

Hon tar emot på gården vid Södra Åkarp. Här har familjen bott sedan november. Ett lyft menar Michaela.

- Det är första gången vi kan ha hästarna hemma och det är jätteskillnad. Det är så mysigt att gå ut hit till stallet på mornarna och så sparar det så mycket tid, jag behöver inte vara i stallet tre timmar i sträcker, säger hon medan hon förbereder sin Libelle för ett träningspass, Libelle som hon ridit i drygt ett år och som hon hoppas mycket på.

- Jag hoppas kunna debutera på 1,30 i vår och så kvala in till JSM som avgörs här i Vellinge i år.

Tredje gången gillt, sägs det. Klyschan stämmer i vart fall in på Michaela Bergman.

I höstens Idoluttagning, talangjaktsprogrammet på TV4 ni vet, kom hon med till Stockholm och var bland de 130 som kom till slutaudition i Stockholm. Där blev det stopp.

I ridsportens egen talangjakt fick hon nobben förra året. I år var juryn på hennes sida och hon är en av åtta som är uttagna i Future Factory.

- Likheten mellan sång och ridning är att man måste prestera både på scenen och på tävling. Det gäller att hantera nervositeten, göra något positivt av det, säger Michaela.

- Känner jag mig säker på en låt är jag inte nervös på scenen och det är jag inte när jag rider heller. Det är när ska göra debut på en ny höjd i så fall. Sedan kan ju alltid hästen vara lite spänd.

Däri ligger kanske den största skillnaden och det som gör ridningen till Michaelas absoluta favoritsysselsättning.

- Hästar är djur och det går aldrig att veta hur de ska bete sig. Alltid är det något som är nytt och det är det som gör det så spännande.

Annons

När det gäller Future Factory hoppas Michaela att hon får lära sig mer om träning, både när det gäller det fysiska och psykiska planet.

- Jag vill lära mig om kost och kondition och så ska det bli kul att lära känna nya människor. Jag vill utvecklas tillsammans med min häst.

Till våren går Michaela ut gymnasiet och hon har planer på att flytta utomlands.

- Jag vill till Tyskland som hästskötare och beridare. Min tränare har bott där och jag hoppas kunna vara där ett år eller så. Min plan är att Libelle ska följa med, hon är faktiskt från Tyskland från början.

Annars har hon alltid sin sång, en ständig följeslagare för Michaela.

Fakta

Talang

Michaela Bergman

n Född: 2 oktober 1990

Familj: Pappa Björn, mamma Ann, syster Alexandra, 21

Annons

Bor: Södra Åkarp

Skola: Åk 3 estetiska programmet musik, Sundsgymnasiet

Klubb: Vellinge HSF

Tränare: Susanne Rosendahl

Rider: Libelle och Gift of April

Artikelserie

3 ryttare

Future Factory

n 1. Hederligt slit bakom Sofias framgång (Onsdag 20 februari)

n 2. Elin vill tillbaka till Kontinenten (Torsdag 21 februari)

n 3. Michaela tar sig ton på hästryggen (I dag)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons